Beszámoló

2022.05.18. 16:00

Körzeti RMDSZ küldöttgyűlés volt Borson

Közlemény

Borson, május 16-án, a helyi kultúrházban került megszervezésre az RMDSZ körzeti beszámoló, illetve küldöttjelölő gyűlése. A gyűlést Rácz Gál Szabolcs körzeti elnök, valamint a megyei szervezet képviseletében Borsi Lóránt vezette. A körzeti elnök beszámolójából kitűnt az, hogy egy mozgalmas éven van túl az érdekvédelmi szervezet, mely időszak nemcsak az RMDSZ számára volt sikeres, hanem infrastrukturális szempontból is újabb fejlődéseket hozott a községnek. Számos közösségi rendezvény mellett tavaly is megszervezték a hagyományos szüreti bálokat minden településen, megtartották a nemzeti megemlékező ünnepségeket és immár második alkalommal sikerült megszervezni a népszerű biciklitúrát. A magyarországi választások alkalmával aktívan kivették részüket a levélszavazatok összegyűjtésében és annak biztonságos eljuttatásában. Bors jól teljesít a jelenleg folyó romániai népszámláláson, a megyében az elsők között van az önkitöltés időszakában, ez is a jól megszervezett munkának köszönhető. A községközpontban piacot is működtetnek, ahol a helyi őstermelők áruba tudják bocsájtani portékáikat. Bátori Géza polgármester kitért az infrastrukturális fejlesztésekre is. Jelenleg 22 pályázata van letéve az önkormányzatnak különböző európai uniós kiírások, minisztériumok felé. Az elmúlt időszakban sikerült a vízhálózatot korszerűsíteni, mezőgazdasági utakat építeni. Kisszántón befejezték a rendelő felújítását, de ugyancsak folyamatban van járdák, hidak térkövezése, modernizálása, egyszóval tovább fejlődik a község. A beszámolók elfogadása után a napirendi pontok értelmében a küldöttgyűlés döntött azokról a személyekről is (Bátori Géza, Rácz Gál Szabolcs, Csiger Róbert, Bocsárdi Ernő, Szilágyi Miklós, Bajgyik Baranyi Emma, Nagy Máté Enikő illetve póttagként Hegyesi László, Szátán György és Paul Tivadar), akik a júniusi megyei küldöttgyűlésen képviselni fogják a körzeti szervezetet. Zárásként Borsi Lóránt gratulált a jól szervezet RMDSZ és önkormányzat munkájához, egészséget kívánva a helyi vezetőknek és a csapatnak a hasonló folytatáshoz.

Gyűlés

Érábrány körzeti RMDSZ május 20-án (péntek), 20.30 órakor körzeti beszámoló és küldöttjelölő gyűlést tart a parókia gyűléstermében. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában