Elismerés

2022.05.31. 20:39

Kitüntette a rendőrség a Boné Ferenc kézre kerítésében segítő váradiakat

Egy 30 éves nagyváradi nő és egy 23 éves férfi volt a rendőrség segítségére abban, hogy elfogták a Molnár Beáta meggyilkolásával vádolt Boné Ferencet. A rendőrség kedden kiadott közleményében méltatja bátorságukat és felelősségtudatukat.

Képernyőfotó a Boné Ferenc Kolozsvárra szállításakor készült videóból. Forrás: ziarulclujean.ro

Erdon-összeállítás

"Sok olyan esemény, helyzet, bevetés vagy nehéz ügy adódhat, amikor minden információnak felbecsülhetetlen értéke van. Az utóbbi napokban egy nehéz üggyel kellett megbirkóznunk, amelynek során a nagyváradi polgároktól kapott információk valós segítséget jelentettek" - áll a Kolozs megyei rendőrség közleményében. 

Mint a tájékoztatóból kiderül, miután a Bihar és Kolozs megyei nyomozóhatóságok a nyilvánosság segítségét kérték a fő gyanúsított, illetve az általa vezetett személygépkocsi megtalálásához, a két váradi, akik követték a híreket és a rendőrség felhívását, rögtön reagált, értékes információkkal szolgálva, amelyek Boné Ferenc gyors elfogásához vezettek. 

A konkrét történések: a nagyváradi nő rögtön hívta a 112-őt, amint meglátta a körözött személyt egy kereskedelmi egységben, pontos leírást adva a gyanúsítottról és öltözékéről, míg a váradi férfi szintén a sürgősségi számon keresztül jelezte, hogy látta a keresett személygépkocsit.

A két fiatalt - akik azt kérték, hogy személyazonosságuk ne kerüljön nyilvánosságra - kedden a Bihar megyei Rendőr-főkapitányság székhelyén a két intézmény vezetősége érdemplakettel tüntette ki, elismerésük és tiszteletük jeléül. Az esetről beszámoló közleményben köszönetet mondanak ugyanakkor a sajtónak is azért, hogy segítik a rendőrség munkáját.

Mint ismeretes, a Kolozsvárról eltűnt Molnár Beáta holttestét a múlt szerdán találták meg a Bihar és Kolozs megye határán lévő Báródsomos (Corniţel) területén, míg gyilkosát, Boné Ferencet május 26-án, csütörtökön este fogták el a váradvelencei vasútállomás környékén, egy meghibásodott tehervagonban. A férfi a kihallgatás során beismerte tettét. Múlt szombaton harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték, gyilkosság miatt folyik ellene eljárás. 

A maszol.ro híradása szerint rekonstruálta az ügyészség Molnár Beáta meggyilkolását. Eszerint május 21–22-e délutánján és éjjelén 18.30 és 2.58 óra között az áldozat és az elkövető az utóbbi Dacia Logan típusú gépkocsijával autózott Gyalu (Gilău), Jósikafalva (Beliș), Havasrekettye (Răchițele), Magyarkapus környékén. Egy adott pillanatban Boné Ferenc megragadta az áldozat torkát, aminek következtében elzáródtak a légutak és Molnár Beáta megfulladt.

A bűncselekmény elkövetése után Boné Ferenc visszatért Kolozsvárra, majd Nagyváradra indult, az áldozat holttestét a járműben szállította, majd pedig az E60-as főút menti Báródsomos (Cornițel) falu határában egy elhagyatott benzinkút mögötti mezőn hagyta.

A nyomozók emlékeztetnek rá, hogy május 23-án, hétfőn Molnár Beáta barátnője jelentette a kolozsvári 4. kerületi rendőrkapitányságon, hogy szombat óta nem tudja elérni őt és barátját, Boné Ferencet, akik a bejelentés szerint 21-én, szombaton kirándulni indultak a havasrekettyei vízeséshez.

Barátai elmondták, „hogy Beáta és Ferenc körülbelül hat hónapja tartottak fenn szorosabb kapcsolatot, de nem éltek együtt, és felvázolták a vádlott által korábban más partnerekkel való kapcsolataiban tanúsított agresszív magatartását is” – olvasható a törvényszéki közleményben.

Az ügy iratai tartalmazzák az alperes volt barátnőinek egy polgári perben tett négy korábbi vallomását, amelyekben az alperes velük szemben tanúsított fizikai, szellemi és érzelmi bántalmazó magatartását írják le. Mind a négyüket fizikailag bántalmazta, kettejüket pedig addig fojtogatta, amíg el nem vesztették az eszméletüket. Egyikük azt is megemlíti, hogy a vádlott ötödik volt barátnőjét, gyermekének anyját is állítólag szintén a nyakánál fogva szorongatta, amiről a vádlott beszámolt neki – olvasható a közleményben.

A kolozsvári törvényszéki bírák szerint „ez teljes mértékben bizonyítja, hogy a vádlott veszélyes minden nőre, akivel kapcsolatot létesít, a volt barátnők is leírták az egész éjszakán át tartó, végtelen veszekedések banális okait” - írja a maszol.ro.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában