Megállapodás

2022.05.27. 16:00

Fotóművészeti alkotásokat vetítenek a váradi tömegközlekedési eszközökön

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Egyelőre egy évre szóló, de jövőre valószínűleg meghosszabbításra kerülő szerződést írtak alá csütörtök délelőtt az Euro Foto Art Nemzetközi Fotóegyesület és a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) vezetői arról, hogy a modern tömegközlekedési eszközök képernyőin a világ számos pontján készült fényképek (aktok kivételével) legyenek láthatók. A megállapodást stílszerűen a sajtótájékoztató ideje alatt a Szakszervezetek Művelődési Háza mögött „parkoló” villamosban írta alá Tóth István, az Euro Foto Art Nemzetközi Fotóegyesület elnöke, és Marius Nicoruț, a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) műszaki igazgatója. Elhangzott, hogy ez a fajta partnerség zászlósprojektnek számít Romániában, a cél pedig az utazóközönség komfortérzetének növelése. Első ütemben, június 17-ig három kiállításnak az anyaga tekinthető meg a járművenként négy képernyővel rendelkező húsz Astra villamoson, valamint a három monitorral felszerelt, az utóbbi két évben vásárolt huszonhárom Mercedes Connecto hidridbuszon. Reményeik szerint naponta körülbelül 45–50 ezer utas gyönyörködhet a fényképekben. Informatikai szempontból úgy működik a rendszer, hogy 15 másodpercig OTL-s információk láthatók, majd 45 másodpercen keresztül a fotók követik egymást. Az első sorozat esetében 9 perc után kezdődik minden elölről, a második és harmadik szériánál pedig 7 perc múltával.

Első ütemben azok az alkotások szemlélhetők, melyekkel ázsiai (Kína és Japán), európai (Csehország, Görögország, Málta, Moldávia, Szerbia, Szlovákia, Portugália, Románia, Ukrajna és Magyarország) és egyesült államokbeli fotóművészek pályáztak sikerrel a XIV. Euro Foto Art Stars Nemzetközi Fotószalonra. Ezután a Feltámadás ciklus következik, mely jótékonysági jelleggel készült húsvétkor az ukrajnai Ivano-Frankivszk régióban, Nagyvárad testvérvárosában, majd a sorozat ezen része a Várad szépségeit, jellegzetességeit bemutató alkotások képernyőre kerülésével folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában