Festum Varadinum

2022.05.28. 13:00

Erkélykoncert a Kolozsváry-háznál

Fotó: Törő Enikő

Törő Enikő

Immár negyedik alkalommal szerveztek koncertet a nagyváradi Kolozsváry ház első emeleti erkélyén, a Festum Varadinum részeként. Villányi Zoltán, a koncert szervezője, ötletgazda és lakástulajdonos célja a közösségépítés, a zene és a kultúra népszerűsítése. A szecessziós épület 2018-ban újult meg, így kiváló helyszínéül szolgál az efféle rendezvényeknek. 

A negyedik erkélykoncertet tehát csütörtök délután 17 órától tartották, idén a Nagyváradi Művészeti Líceum diákjainak Zenei Mozaik műsora volt látható. Már délután öt óra előtt elkezdtek gyülekezni az emberek az erkély közelében, a legtöbben az árnyékos helyeket választották. A koncert előtt rövid köszöntőt mondott Villányi Zoltán és Nagy Gabriella, a művészeti líceum igazgatóhelyettese. Ahogy az első fellépő elkezdett zenélni, egyre több járókelő állt meg az utcán és figyeltek fel a látványos és hangulatos eseményre. 

A koncerten fellépő diákok: Szakács Panna, Füzesi Sára, Borzási Dávid, Lukács Lois, Kerezsi Vilmos, Nagy Márk, Borzási Konrád, Kovács Kristóf, Bacsó Ágnes, Simó Fanni, Ferencz István, Hinsu Mariș Ionuț, Benczédi Kristóf, Cozák Dávid, Oszaczky-Butkai Gergő és Szlivka Mercédes. Többek között elhangzottak olyan ismert dallamok, mint az Amazing Grace, A négy évszak (Antonio Vivaldi, részletek) és Fly me to the moon (Frank Sinatra). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában