Postaláda

2022.05.17. 16:00

Erasmus-projekt a mezőtelegdi iskolában

Ermil Eva-Adriana projektvezető

„United in diversity - Határon átnyúló kulturális és oktatási értékek” címmel bonyolított le Erasmus+ projektet a Mezőtelegdi 1. számú Általános Iskola az ausztriai Volksschule Alleiheiligen im Mürztal-al partnerségben. A projekt célja az önértékelés növelése és annak a ténynek a felismerése volt, hogy az európai kulturális sokszínűség előny és különleges lehetőség. A partnerség jellege a jó gyakorlatok tapasztalatcseréjében állt.

A projekt keretében találkozókat szerveztünk és bonyolítottunk le a tapasztalatcserének szentelve ezeket, illetve a dokumentálás végett egy zenei videoklip is készült, mely az elgondolástól a megvalósításig közös munka eredménye. Folyó év május 4-8 között a Mezőtelegdi 1. számú Általános Iskola nyolc oktatója látogatott az ausztriai partnerintézménybe.

A kölcsönös látogatások során megfigyelték mindkét iskola működési módszertanát, különös figyelmet fordítva az interkulturális oktatásra. Így mindkét fél részesül a jó gyakorlatok példáiból és felhasználja azokat a saját tevékenységeiben. Az oktatók kölcsönösen megosztották egymással az alkalmazott tanítási és oktatási gyakorlatokat és megismerték mindkét oktatási intézmény működését.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában