Összeköttetés

2022.05.29. 21:23

Elkészülhet októberre a megállapodás az M44-es gyorsforgalmi út romániai meghosszabbításáról

Elkészülhet októberre a megállapodás az M44-es gyorsforgalmi út meghosszabbításáról és összeköttetéséről a tervezett romániai gyorsforgalmi úttal. A megállapodást kétoldalú kormányülésen írják majd alá - tájékoztatta a Békés Megyei Önkormányzat pénteken közleményben az MTI-t.

Forrás: Gyula Televízió/Facebook

Fotó: Gubis Mariann

MTI

Ismertették: a Békés megyei Dombegyházán csütörtökön szakmai egyeztetést tartottak annak a kormányközi megállapodásnak az előkészítéséről, amely az M44-es gyorsforgalmi út és a tervezés alatt álló Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi út közötti összeköttetés részleteit tartalmazza.

A magyar-román autópálya munkacsoport ülésén szakmai egyetértés alakult ki abban, hogy Nagyszalontától délre csatlakozna be az M44-es meghosszabbítása a romániai gyorsforgalmi útba. A határmetszési pontot is kijelölték a két ország szakemberei. Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke elmondta, hogy legkésőbb 2027 első negyedévére át szeretnék adni a határ másik oldalán elkészült gyorsforgalmi utat.

A romániai küldöttséget Adrian Foghis, a Közlekedési Minisztérium államtitkára, míg a magyar delegációt Thoroczkay Zsolt, a Technológiai és Ipari Minisztérium főosztályvezetője vezette. A munkacsoport ülésén részt vett Erdős Norbert (Fidesz) országgyűlési képviselő és Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke is. A tanácskozás végén a résztvevők megtekintették az állandó határátkelőhelyként hamarosan megnyíló Dombegyház-Kisvarjas határállomást - írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában