Ünnepség

2022.05.26. 18:00

Elballagtak az Érmihályfalvi 1-es számú Technológiai Líceum diákjai

Elballagtak az Érmihályfalvi 1-es számú Technológiai Líceum végzős diákjai, két, pandémia által nehezített év után végre úgy, ahogyan eddig évtizedeken át megszoktuk.

BN-összeállítás

Május 20-án, péntek délben megszólalt a csengő, megilletődött arcok, utolsó igazítások a ballagóruhákon, frizurákon, és egy nagy levegővétel után felcsendült a Gaudeamus igitur. Az osztálytermek bejárását követően, a ballagók felsorakoztak  az iskola udvarán: XII. A - osztályfőnök Furău Marioara, XII. B - Hegyesi Judit, XII. C - Pap Tímea, valamint a végzős szakosztályok sorában a felszolgáló szak, osztályfőnök Nagy Evelyn, kertész-mechanika szak, Baghiu Erika, és szakács-kereskedelem szak, Bánházi Miklós.

Gergely Tamás, a líceum tanára, az ünnepség moderátora köszöntötte az ünneplőket, majd átadta a szót Zeffer Tímea igazgatónőnek, aki megköszönte az elmúlt évek során befektetett közös munkát diáknak, tanárnak egyaránt és nem utolsó sorban a szülők támogatását. Reményét fejezte ki, hogy az iskolában elsajátított tudást maradéktalanul kamatoztatni tudják a következőkben. Megköszönve a közösen elért eredményeket, sok sikert kívánt a végzősöknek. Dr. Derșidan Ștefania aligazgatónő, megilletődötten idézte fel emlékeit, amelyek során szép és nehéz pillanatok váltották egymást, majd sikeres életutat kívánt minden diáknak.

Nyakó József polgármester megköszönte a végzős diákoknak és szüleiknek, hogy bizalmat szavaztak a helyi Technológiai Líceumnak. Úgy az iskola vezetői, pedagógusai, mint Érmihályfalva önkormányzata igyekezett ezt a bizalmat megszolgálni. Az elmúlt évek nem csak nehézségeket hoztak, hanem soha nem látott technikai fejlődést is, ami mind az oktató, nevelő munka hatékonyságát, színvonalát emeli. Karsai Attila alpolgármester beszédében kiemelte: a lezárult, megszokott líceumi évek után egy újabb periódus veszi kezdetét a fiatalok életében. Lesz, aki továbbtanul és lesz, aki a munka mezején folytatja pályafutását. Az élet gyakran akadályokat gördít elénk, de az itt szerzett tudással könnyebb lesz azokat legyőzni, elhárítani. A rendőrség részéről Dat Cosmina felügyelő kiemelte, végre kötöttségek nélkül, felszabadultan ünnepelhetünk.

Ezután a történelmi egyházak részéről, először Balázs Dénes református lelkipásztor útravalóul a Zsoltárok könyvéből idézett, Bogdán István római katolikus plébános Márk evangéliumából vett példázatot. Demian Mirel görög katolikus pap áldása után Marius Dumitru Popa ortodox pap a szülők felelősségét emelte ki: támogassák gyerekeiket a továbbiakban is, ehhez az egyházak is segítséget nyújtanak.

A díjak átadásával folytatódott az ünnepség, elsőként az évfolyamelső diák Kovács Hajnalka Ibolya XII. A osztályos tanuló vehette át az őt megillető díjat az igazgatónőtől, 9.61-es átlagot elérve, majd az osztályonkénti díjazások következtek. Bokor János vallástanár, Groza Bianka XI. B osztályos tanulót díjazta, a megyei és országos vallásolimpián elért eredményeiért. Az igazgatónő ezután egy emlékplakettel köszönte meg Nyakó József polgármesternek munkáját, törődését amelyet az iskola fejlődése érdekében tett, majd Laurențiu Dan tanár úr méltatása következett nyugdíjba vonulása alkalmából.

Röviden beszámoltak az elmúlt időszakban elért fejlesztésekről is, amelynek egyik fontos része az oktatás modern kornak megfelelő eszközökkel való felszerelése, a szaktantermek modernizálása, az iskola profiljába illő modern mezőgazdasági gépek beszerzése, mind a sikeres pályázatok által. Ugyanakkor a diákok szakmai gyakorlatokon vehetnek részt Spanyolországban, Portugáliában, és Cipruson. Zajlanak még POCU és POC pályázatok, amelyek segítik a diákokat céljaik, szakmaiságuk elmélyítése felé, ezek mind vonzóvá teszik a líceumot a helyi és környékbeli tanulók számára.  
A diákok búcsú és búcsúztató beszédei után a ballagó diákok képviselői ünnepélyesen átadták az iskola kulcsát a következő generációnak, majd Gergely Tamás zárszava után, végre örömkiáltások közepette, felszállhattak a színes luftballonok, a szülők, rokonok pedig magukhoz ölelhették az ünnepelteket (Forrás: ermihalyfalva.ro, Balázs J. Attila).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában