Küldöttjelölés

2022.05.07. 13:00

Beszámolt az érszőllősi RMDSZ

Közlemény

Érszőllősön május 2-án szervezték meg az RMDSZ körzeti beszámoló és küldöttjelölő közgyűlését. A délutáni iskola épületében házigazdaként Beke László polgármester, RMDSZ elnök köszöntötte a megjelenteket, majd Borsi Lóránt ügyvezető elnökhelyettesnek adta át a szót, hogy vezesse le a gyűlést. Beke László tevékenységi beszámolójában kitért a szervezet által tartott rendezvényekre, közösségi programokra, de emellett az elmúlt időszak fejlesztéseiről is tájékoztatott a polgármester. Sikerült az elmúlt időszakban is aszfaltozni a községben. Modernizálták a Muresan utcát és mintegy 3 km aszfaltoztak a Piri úton is. Tavaly fejlesztettek az Újsoron is, 700 m járdát aszfaltoztak és ugyanennyi árkot kibetonoztak. A Bihari utcát közvilágítással látták el, de ugyanígy kicserélték takarékos lámpákra a teljes közvilágítást egy Környezetvédelmi Minisztérium által kiírt pályázat által. 

A Fejlesztési Minisztériumnál megpályáztak és meg is nyertek sportteremre kiírt pályázatot, a kivitelező cég már a héten elkezdi a munkálatot. A több mint tíz évvel ezelőtt épített ravatalozó tetőszerkezetét is kicserélték és ez évben is folytatják az ottani felújításokat. A tervek szerint a régi polgármesteri hivatal helyére egy nappali beteggondozó központot fogászattal hoznának létre, a pályázatot már benyújtották, ennek várják a pozitív elbírálását. Az elöljáró beszámolóját egyhangúlag elfogadta a közgyűlés, minek utána arról is döntöttek, hogy Beke László, Luczi Barna és póttagként Gál Barna fogja képviselni a körzeti szervezetet a megyei küldöttgyűlésen. A közgyűlés kötetlen beszélgetéssel folytatódott, ahol a polgármester válaszolt a feltett kérdésekre, illetve bemutatta a többi fejlesztési tervet is, mint például a község gázellátása, vagy a kimaradt járdák aszfaltozása. Zárásként Borsi Lóránt gratulált Beke Lászlónak és csapatának, külön kiemelve a népszámlálásra való mozgósításban elért sikereiket, hiszen Bihar megyében e tekintetben Érszőllős áll az első helyen százalékos arányaiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában