Küldöttjelölés

2022.05.09. 11:30

Beszámoló és küldöttjelölő gyűlés Bihardiószegen

Nagyjanka, majd Diószeg helyi és körzeti RMDSZ-beszámolójára került sor május 4-én. Az elmúlt év pandémiás megszorításai megpecsételték a közösségi rendezvényeket, ennek ellenére sikerült kisebb ünnepeket megtartani, mint például az idősek világnapja, a horgászverseny, decemberben pedig megköszönni mindazon személyeknek, illetve szervezeteknek, akik a közösségi teherviselésben, illetve fejlődésben segédkeztek – számolt be Pántya Sándor helyi RMDSZ-elnök. Mados Attila RMDSZ körzeti elnök, polgármester a közösségi rendezvények mellett rátért a településfejlesztési eredményekre is. Megtudtuk, hogy elindult a Zichy-kastély felújítatlan szárnyának a rendbetétele. Jó hír a fiatalok számára, hogy elkezdődik számukra egy 16 lakrészes tömbház építése, a szennyvízhálózat átadása is záros határidőn belül megtörténik, csak az áramszolgáltató kell még az elektromos hálózatra való rákötést megtegye. Aláírták egy új, nyolc tantermes after school építési szerződése, hamarosan indul ez a munkálat is, illetve folyamatban van a Kis utcán a kisiskola épületének felújítási munkálatainak közbeszerzése. 

Számos fejlesztési pályázat lett ugyanakkor letéve az utóbbi hónapokban, az egyik legfontosabb a gázhálózat kiépítése, három aszfaltozási munkálat és két szennyvízhálózat kiépítése a Szigeten, illetve Nagyjankán, ezeket mind az Anghel Salighny kiírásban pályázta meg az önkormányzat, bízva abban, hogy minél több ezek közül támogatást nyer. Az újjáépítési alapon keresztül pályázták meg a központban lévő két tömbház szigetelését, illetve egy 4 km bicikliút kiépítését, a Kandia-telep, illetve Csillagváros-Sziget útvonalon. Egyéb kisebb munkálatokról is szó esett a továbbiakban, zárásként Mados Attila RMDSZ-es polgármester megköszönte a csapat támogatását, és reményét fejezte ki, hogy ez a jól teljesítő csapat fogja megvalósítani Diószeg hosszú távú fejlesztési stratégiáját, hiszen láthatóan jól fejlődik a település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában