Postaláda

2022.05.04. 16:00

Az édesanyákat köszöntötték Váradszőllősön

Illusztráció

Szlopp Bernadette

Verses műsorral ünnepelték vasárnap az édesanyákat a váradszőllősi Szentháromság római katolikus plébániatemplomban.

A szerelmi versek mellett talán a legnépszerűbb alkotások azok, amelyeket költőink, művészeink a szülői szeretetről, az anyaságról írtak. Az anyaság kérdése nem elévülő téma. A májusi hónapban fokozott figyelemmel fordul a kérdéskör felé a pszichológia és a művészetek is. Misztikum lengi körül, az öröm ünnepe ez mindenki számára, aki gyermek vagy gyermeke van. Ezen a napon a virágok is jobban nyílnak és a nap is fényesebb. Az anyaság titkát nyitogatták azok a versek is, melyeket 2022. május 1-jén hallhattunk a Várad-Szőllősi Római Katolikus egyházközség gyermekeitől. A műsor összeállításakor a felkészítők, Józsa Domokos kántor és felesége Józsa Gyöngyi arra törekedtek, hogy az örömteli szolgálatot vállaló gyerekek olyan versekkel örvendeztethessék meg édesanyjukat és a jelenlévőket, melyek felhívják a figyelmet arra, hogy az anyaság misszió, az isteni szeretet közvetítésének egyik legméltóbb módja.

A versek és citerakísérettel elhangzó dalok a hála hangjai voltak. Rajtuk keresztül nem csak az anyaság szent feladatáról és az ezzel járó nehézségekről hallhattunk, hanem arról is, hogy a gondoskodó kezek alól áldások közepette lépkedő generációk nőnek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában