Küldöttjelölés

2022.05.10. 14:30

Anton is beszámolt az RMDSZ

A magyarság szempontjából ma már szórványtelepülésnek számító Anton is beszámolt és kijelölte a megyei küldöttjét az RMDSZ. Május 4-én, a helyi református parókia gyűléstermében Borsi Lóránt ügyvezető elnökhelyettes köszöntötte a megjelenteket, majd meghallgathatták Pribék Attila helyi elnök beszámolóját. A maroknyi magyar közösség a megmaradásáért küzd közösen a református egyházzal és az érdekvédelmi szervezettel. Sajnos a helyi önkormányzatban nincsen képviseletük, így nem látnak bele a községet és a települést érintő közügyekbe. A legnagyobb probléma a település bekötő útjának siralmas állapota, amely teljesen elszigeteli az amúgy is zsákfalut. Ígérgetések vannak a község vezetősége részéről, de ez folyamatosan megáll ezen a szinten. 

Az RMDSZ jelenleg a népszámlálásban nyújt segítséget, melyben a megyei szervezet fiatal önkéntesei is szerepet vállaltak, nemcsak Anton, hanem a megye több szórványtelepülésén. Borsi Lóránt hangsúlyozta, hogy tudatosítsuk együtt minden magyar emberben, hogy a népszámlálás számunkra létkérdés, nem egyszerűen a statisztikáról szól. Csak erős, egységes magyar közösségként tudunk hatékony párbeszédet folytatni a román állammal és csak együtt érhetjük el, hogy senki ne maradjon megszámlálatlanul, hogy mindenki magyarnak vallja magát. A tevékenységi beszámoló elfogadása után döntés született arról, hogy Pribék Attila képviselje Antot a megyei küldöttgyűlésen, illetve póttagnak Kenéz Katalint javasolták. Végül a családias hangulatú összejövetel kötetlen beszélgetéssel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában