Húsvét

2022.04.19. 17:00

Ünnepi istentisztelet Réven

BN-összeállítás

Réviek, a húsvét alkalmából hazaérkezett településről elszármazottak töltötték meg vasárnap délelőtt a helyi református templomot. Az ünnepi istentiszteleten Papp Csaba református lelkipásztor hirdette az Úr igéjét a Máté írása szerinti szent evangélium 28. részének első, illetve az 5-8 versei alapján. Isten kegyelméből lehetünk ma itt, együtt Isten házában 2022 húsvét ünnepén, mondta bevezetőjében az igehirdető,majd így folytatta: a kérdés ami felvetődik az, hogyan érkeztünk meg e mai alkalomhoz, a húsvét csodájához:  örvendezve, vidáman jöttünk-e  vagy pedig nyomasztanak bennünket az otthoni gondok, a hétköznapi terhek és nyomorúságok? Lélekben próbáljuk meg mi is végigjárni azt az utat, amit a felolvasott igében az asszonyok végigjártak a hétnek az első napján. Menjünk el lélekben mi is a sírhoz, ahová az asszonyok szomorúan mennek, hiszen a hagyományoknak akartak eleget tenni, hogy megkenjék a halott Jézus testét. Hiszen ők is - mint mi sokszor - elfeledték Istennek a gondviselő szeretetét, Jézus ígéretét, hogy harmadnapon feltámad majd. Közel kétezer év távlatából ez Istennek az egyik legnagyobb ajándéka az ember számára. A keresztyén egyház jellemző ünnepe a hét első napja, a vasárnap. Miért ünnepeljük a vasárnapot? Az Úr Jézus vasárnap támadt fel a halálból. Az első időkben nem volt külön húsvéti ünnep, hanem minden vasárnap Krisztus feltámadására emlékeztünk. Ezért hívja az Újszövetség a vasárnapot az Úr napjának. Talán úgy is fogalmazhatunk, hogy minden vasárnap egy kisebb húsvét. Mert azon a hétnek első napján Krisztus feltámadott.

Krisztus győzött a sötétség, a halál fölött. Értünk, értetek. Érettünk feszítetett meg, érettünk halt meg és érettünk támadt fel, hogy ne keserűségben, hanem örömben és vidámságban legyen részünk, fejtette ki Papp Csaba. Íme előttünk megy a feltámadott Jézus. És nekünk az lenne a dolgunk, hogy nemcsak az ünnep egy-két napján, hanem életünk minden egyes napján azt kövessük, annak a nyomdokain járjunk, aki előttünk jár. Mert ha Őt követjük célba érünk, miénk lesz az az ország, amelyik félretétetett a Krisztusban bízó ember, közösség számára,  szögezte le a lelkipásztor. Az igehirdetést követően úrvacsora osztásra került sor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában