Humanitárius akció

2022.04.20. 10:00

Újabb segély Ukrajnának

BN-összeállítás

Újabb segélyszállítmány ment Bihar megyéből Ukrajnába április 15-én, számol be közleményében a Bihar Megyei Prefektúra. Az élelmiszerekből és ruhaneműkből álló segélyeket tizenkét Bihar megyei helyi önkormányzat gyűjtötte össze, a teherautó a halmi határátkelőnél jutott át Ukrajnába. A humanitárius akciót Ukrajna Transcarpatia régiójának elnöke, Oleksandr Bilak szorgalmazta, az ő kérelmét az aknaszlatinai román konzul, Florin Pârvu továbbította Bihar megye prefektúrájához. 

A Bihar megyei katasztrófavédelem gyűjtötte össze a segélyeket, amelyeket a nagyváradi központi raktárba szállított. A felajánlott javakat berakodás előtt a katonai tűzoltók válogatták szét. A nem romlandó élelmiszereket és ruhaneműket Esküllő, Bihar, Barátka, Tiszásfalva, Biharhosszúaszó, Vasaskőfalva, Robogány, Nagyszalonta, Szombatság, Szentandrás, Vaskohsziklás és Mezőtelegd lakosai adományozták. A Nagyvárad–Halmi útvonalon a szállítást az Aurel & Dorina Trans cég biztosította ingyenesen. Halminál az ukrán hatóságok vették át a szállítmányt, és ők osztják szét azokat Kárpátalján és az ország más területein is. 

„Köszönetet kell mondanom a bihariaknak a nagylelkűségükért és a polgármesteri hivataloknak az együttműködésükért, nekik köszönhetően sikerült hat nap alatt pozitívan reagálni az aknaszlatinai román konzul kérésére. Gratulálok a katasztrófavédelemnek, amely elkötelezettséggel végzi a feladatát, annál is inkább, mivel a tűzoltók munkaidőn kívüli önkéntes szolgálatot teljesítenek. Köszönetet mondok az Aurel&Dorina Trans cégnek is, amely mindig pozitívan reagál a humanitárius kérésekre” – mondta Dumitru Țiplea prefektus.

Az orosz–ukrán konfliktus kezdete óta a Bihar megyei katasztrófavédelem mintegy 50 tonnányi segélyt gyűjtött össze az adakozó polgároktól. Azok, akik bármilyen segítséget fel kívánnak ajánlani az ukrajnai bajba jutottaknak, hívják a helyi polgármesteri hivatalt, vagy a megyei sürgősségi koordináló központot a következő telefonszámokon: 0259/412-129, 0259/467-909, 0734-223-127 és 0734-223-125.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában