Karbantartás

2022.04.27. 12:00

Több tízezer látogató a palota kertjében

Böcskei László megyés püspök elmondása szerint áprilisban eddig több mint 28 ezer látogatót vonzott a püspöki palota kertje, és arra számítanak, hogy a magnóliák, illetve a tulipánok virágzásának köszönhetően az érdeklődők száma eléri majd a 35 ezret, annál is inkább, hogy a gyönyörű természeti környezet mindig tartogat meglepetéseket is a nézelődők számára. 

A főpásztor arról is beszélt legutóbbi sajtótájékoztatóján, hogy nem könnyű karban tartani, gondozni a létesítményt, ahol minden reggel és este takarítanak. Erre szükség is van, hiszen előfordult, hogy naponta körülbelül 40 darab cigarettacsikket is összeszednek, szerencsére egyre kevesebbet. Mivel a kertnek a püspökség a tulajdonosa, ezért egy szabályzatban foglalták össze azt, hogy mit szabad és mit nem az ott sétálóknak, mire kell engedélyt kérniük, és mire nem, illetve milyen tevékenységeket lehet ott végezni. 

Fotók: Alexandru Nițescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában