Magyar költészet napja

2022.04.14. 16:00

Színes palettáról festi verseit Szilágyi Ferenc Hubart

Balázs J. Attila

A magyar költészet napja alkalmából mutatták be április 11-én az érmihályfalvi Máté Imre Városi Könyvtárban Szilágyi Ferenc Hubart: Verset festek című kötetét. A 2020-ban napvilágot látott kötetben a szerző 2016 és 2018 között írott versei jelennek meg kronológiai sorrendben, de akkor a pandémia miatt nem kerülhetett a szélesebb olvasóközönség elé. 

A bemutatóra érkezetteket Gheri Judit könyvtáros köszöntötte, kifejezve örömét, hogy újabb könyvbemutatónak adhat otthont a városi könyvtár, majd átadta a szót Szilágyi Ferenc Hubartnak, aki a kötet bemutatása előtt néhány mondatba sűrítve ismertette eddigi pályafutását. Megtudhattuk, hogy már gyerekkora óta írt verseket, egészen huszonöt éves koráig. Ekkor tőle független okok miatt abbahagyta a versírást, és a képzőművészetben találta meg az önkifejezés lehetőségét, plaketteket és érméket készített. Az 1989-es forradalom után újra az irodalom felé fordult, megtartva a képzőművészet iránti érdeklődését is. Azóta kilenc kötete jelent meg, ezek túlnyomórészt verseskötetek. Vallja, szükség van a versre, és vissza kell vezetni az embereket ezek olvasásához, szeretetéhez. Szívesen nyúl a humor eszközéhez, kihasználva a szójátékokat, a magyar nyelvben rejlő lehetőségeket. A címadó költemény mellett megismerhettünk néhány vidám, tájleíró, szerelmes, illetve gyermekverset is, a költő, Boros Emőke Blanka tanárnő és Szabó János, a Móka színjátszó csoport rendezőjének előadásában.

Végezetül kötetlen beszélgetés bontakozott ki a jelenlévők és a szerző között, majd dedikálással zárult a bemutató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában