Környezetvédelem

2022.04.08. 10:02

Szemétszedési akció: vedd fel és fuss!

Illusztráció. Forrás: Aqua Crisius

Ploggingolni hívja a váradiakat április 8-án, azaz pénteken déli tizenkét órától a Sebes-Körös partjára a helyi Aqua Crisius egyesület, az Emanuil Gojdu Főgimnázium Diáktanácsa és a nagyváradi Leo Black Eagle Klub. Ez lesz az első ilyen akció Nagyváradon, de mi is az a plogging? Ez egy Svédországból származó tevékenység, amelyet szemétszedős kocogásnak lehet magyarra fordítani. A plogging kifejezés a svéd plogga szóból származik, amelyet a vedd fel és fuss kifejezések kombinálásával hoztak létre. Vagyis a plogging során az egészségügyi sétájukat vagy kocogásukat végző emberek felszedik és összegyűjtik az útjukba kerülő szemetet.

 

A pénteki nagyváradi akció lényege az, hogy a lehető legtisztábbá varázsolják a Sebes-Körös partjait. A gyülekező a nagyvásártéri (December 1. park) Emanuil Gojdu-szobornál lesz, onnan indulva mennek majd a résztvevők a Körös mindkét irányába és mindkét partjára. „A kesztyűket, a zsákokat és a jó hangulatot mi biztosítjuk!” – ígérik a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában