Postaláda

2022.04.20. 17:00

Köszönőlevél a minket támogatóknak

Sziki Anna-Alíz

Borzalmas tragédia és veszteség ért minket 2021. december 6-án, amikor leégett a családi házunk Jákóhodoson, amit öt éve építettünk. A tüzet a kazánból kiesett parázs okozta. Este 22.30 órakor vettem észre, de sajnos már túl későn, mert a kazánház és az egyik hátsó szoba akkorra már leégett. A tűzoltók hamar kiértek, de addigra már a lángok átterjedtek a teljes tetőszerkezetre. A gyerekeket épphogy ki tudtuk menteni, de vissza már nem tudtunk menni, hogy az anyagi értékeinket is mentsük. Perceken belül nagyon sok ember érkezett, hogy segítsen, viszont mindenki tehetetlen volt, mivel bent maradt egy gázpalack és amíg azt nem hozták ki, addig a tűzoltók senkit nem engedtek közel a házhoz.

Az első éjszaka nagyon nehéz volt, két kicsi gyerekkel azt sem tudtuk elképzelni, hogyan fogjuk újrakezdeni az életünket, de nagyon hálásak voltunk Istennek, hogy nem történt a családunknak baja. Már másnap reggel nagyon sokan megkerestek, adományokkal, kétkezi munkával segítettek minket. Az ismerősök és barátok segítségével egy hatalmas összefogás indult és sok emberhez eljutott a hír a sajtón keresztül is. A sok önkéntesnek hála már másnap eltakarították a hulladékok nagy részét, és következő héten lecserélték a teljes tetőszerkezetet. Pár napot családtagoknál töltöttünk, ezután ideiglenesen átköltöztünk Szalárdra, ugyanis a szalárdi polgármesteri hivatal ingyenes lakhatást biztosított a felújítás idejére. Ezúton szeretnénk nekik is megköszönni, hogy mellénk álltak és támogattak.

A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt a benti munkálatokat csak később tudtuk elkezdeni. Ki kellett cserélni a teljes villanyhálózatot, majd az időjárástól függően folytatódott a felújítás is. A sok munka meghozta a gyümölcsét, ugyanis április 12-én visszaköltözhettünk a házba. A munkálatok még tartanak, időbe telik, míg teljesen eltüntetjük a tűz nyomat.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik valamilyen formában segítettek adományokkal és/vagy önkéntes munkával. A támogatóink összefogásának köszönhetően hatalmas mértékű lelki erőt kaptunk, így sikerült feldolgozni a velünk történteket és négy hónap alatt közösen felújítani az otthonunkat. Soha nem felejtjük el, hogy ilyen sokan mellénk álltak.

Szeretnénk megköszönni minden lelki, fizikai és anyagi támogatást a családunknak, a barátainknak, az ismerőseinknek, a lovasoknak, a polgármesteri hivataloknak, az egyházaknak, az iskoláknak, az óvodáknak, a gyáraknak, a vállalkozóknak, a magánszemélyeknek és azoknak az ismeretlen jószívű embereknek, akik mellénk álltak, hálával és szeretettel gondolunk mindannyiukra!
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában