Figyelem!

2022.04.11. 08:20

Kezdődik a rovarirtás

Illusztráció

Az idei első rovarirtási akció április 12–15. között zajlik le Nagyváradon, melynek keretében szúnyog, légy és egyéb rovarok lárváit, valamint kifejlett példányait elpusztító szereket permeteznek szét a városban a parkokban, tereken, játszótereken, a vízfelületeken és a vízpartokon, utcákon stb. A polgármesteri hivatal közleményéből kiderül, hogy a használt hatóanyag a Cymina Plus, melyet kifejezetten a kifejlett szúnyogok ellen használnak, és a Vectobac WG, melyet főként a szúnyoglárvák ellen lehet bevetni. 

 

A közleményben felkérik a lakosságot, hogy lehetőleg ne tartózkodjanak a permetező gépek közelében, miközben a munkálat zajlik, továbbá azt javasolják, hogy mindenki óvakodjon attól, hogy a szer a szemükbe kerüljön. Külön felkérik a méhészeket, hogy tegyenek meg minden óvintézkedést a méhek védelmében, azaz költöztessék el a kaptárakat a permetezés idejére. Kedvezőtlen időjárás esetén más időpontban tartják meg a rovarirtást, amelyről a polgármesteri hivatal a sajtó révén ad értesítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában