Levélszavazatok

2022.04.03. 10:20

Két nap leforgása alatt 11141 szavazat jutott a kolozsvári konzulátusra a Néppárt segítségével

Közlemény

 

Mint ismert az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt irodahálózata az előző két magyarországi országgyűlési választáshoz hasonlóan idén is kivette részét a levélszavazatok begyűjtéséből, és biztonságos célba juttatásából. Az idei választás annyiban többletfeladatot is rótt a nemzeti oldal munkatársaira, hogy a választással egy időben országos népszavazáson is kifejezhették véleményüket a külhoni magyar állampolgárok. Ennek a feladatnak irodahálózatunk maradtéktalanul megfelelt, a szavazás és a voksok eljuttatása a kolozsvári főkonzulátusra gördülékenyen, és gond nélkül zajlott. Külön köszönet illeti ezért minden munkatársunkat, önkörmányzati képviselőnket, alapszervezeti tagunkat és önkéntesünket, akik erőn felül teljesítettek, hogy a választási procedúra minden fázisa zavartalanul és a törvényeknek megfelelően folyjék le.

 

A munka vége felé közeledve Habinyák István, az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezetének elnöke, és Bíró Ferenc Hegyközcsatár polgármestere gondoskodtak arról, hogy az irodáinkban összegyűjtött 11141 levélszavazat biztonságban eljusson Magyarország kolozsvári főkonzulátusára, ahol ezek átvétele a hét végén meg is történt. Innen a szavazatokat tartalmazó borítékok a lehető legrövidebb idő alatt eljutottak Budapestre, a Nemzeti Választási Iroda illetékeseihez.

 

Külön ki kell emelnünk, hogy Nagyvárad polgárai kiemelkedő módon adtak tanúbizonyságot állampolgári kötelességtudatból, hiszen a megyeszékhelyen közel ötezer levélszavazati borítékot vettek át kollégáink és juttattak célba.

 

Köszönet illeti mindazokat, akiket segíthettünk választói jogaik gyakorlásában, és akik levélszavazatukat munkatársaink gondjaira bízva megtisztelték irodáinkat, rájuk a jövőben is számítunk, mint ahogyan ők is számíthatnak munkatársainkra valamennyi a magyar állampolgárságot érintő ügyben. A munka tehát folytatódik, várunk minden kedves ügyfelet a kedvezményes honosítási kérelmek, útlevéligénylések, anyakönyvezések és egyéb intézendők kapcsán.

 

Az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóirodája

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában