Új vezetőség

2022.04.06. 15:00

Gheorghe Carp az új kórházigazgató

Dr. Gheorghe Carp (a képen) lett az egyesített Bihar Megyei Klinikai Kórház új főigazgatója, az ő helyettese dr. Ovidiu Burtă, az egykori városi kórház orvosigazgatója lett.

Forrás: ebihoranul.ro

BN-összeállítás

 

Április 1-től új vezetősége van a Bihar Megyei Klinikai Kórháznak, mely egy hónappal korábban olvasztotta magába a Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházat. Az új menedzsmentszerződést dr. Gheorghe Carp és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal írták alá, ekkor nevezték ki az irányítóbizottság tagjává dr. Ovidiu Burtát, ő az egyetlen a volt városi kórház vezetőségéből, aki az új kórház irányításában is szerepet kap. 

 

A Bihoreanul hetilap úgy tudja, hogy a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal március 31-én írta alá a Margobrini céggel a megyei kórház menedzsmentszerződését, amikor lejárt az intézményt idén januártól ideiglenesen irányító csapat – dr. Lucia Daina (menedzser), dr. Monica Sabău (orvosigazgató), Florin Rob (ápolási igazgató) és Olimpia Ciurtin közgazdász (pénzügyi-számviteli igazgató) – menedzsmentszerződése. Szintén március 31-én nevezte ki Florin Birta, Nagyvárad polgármestere a kórház új irányítóbizottságát, amelyben az új igazgató, dr. Gheorghe Carp mellett helyet kapott Florin Rob ápolási igazgató és Olimpia Ciurtin pénzügyi-számviteli igazgató, de az orvosigazgató a korábbi városi kórház orvosigazgatója, dr. Ovidiu Burtă lett.

 

Az ő kinevezése némileg meglepő, lévén, hogy Carp a múlt héten a Bihoreanulnak adott interjújában a volt városi kórházzal kapcsolatban azt mondta, hogy „az elmúlt tíz évben semmi előrelépés nem történt ott azon kívül, hogy CT-vel és MRI-vel szerelték fel”. Egyébként az ideiglenes irányítóbizottságot csak három hónapra nevezték ki, amíg megtartják a versenyvizsgát. Florin Birta polgármester azt ígérte, hogy a napokban sajtótájékoztatót fog tartani, amelyen további információkat fog közölni a kórházegyesítésről és a megyei kórház helyzetéről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában