Megbeszélés

2022.04.09. 10:09

Civilekkel egyeztetett a polgármesteri hivatal

BN-összeállítás

 

Helyi civil szervezetekkel találkoztak szerdán a városházán a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, valamint a város által működtetett szociális ellátási igazgatóság képviselői. A házigazdák részéről Arina Moș alpolgármester és Adina Ciucioiu, a Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóság (DASO) ügyvezető igazgatója volt jelen, a civil szférát pedig huszonegy egyesület, alapítvány és szociális szolgáltató képviselte. 

 

A találkozóról kiadott polgármesteri hivatali közlemény azt írja, hogy a felek egyeztettek az idei évi Szociális Szolgáltatások Vásáráról, illetve tárgyaltak a helyi költségvetésből az egyesületeknek és alapítványoknak nyújtott támogatásokról, valamint a helyi közigazgatással partnerségben megvalósuló programok elindításáról és továbbfejlesztéséről is. A Szociális Szolgáltatások Vására olyan esemény, melyen a szociális ellátás terén működő szervezetek lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák a kiszolgáltatott helyzetben lévő embereknek kínált szolgáltatásaikat, legyen szó a problémáik jobb láthatóságának a megteremtéséről, tudatosításáról, ezeknek az embereknek az integrációjáról és a megbecsüléséről. Megegyezés született arról, hogy a vásárt 2022. szeptember 5-én, a jótékonyság nemzetközi napján tartják majd meg. Arina Moș alpolgármester ennek kapcsán hangsúlyozta: „Örülünk annak a jó együttműködésnek, amelyet évek óta folytatunk a civil szervezetekkel, a szociális szolgáltatások nyújtására akkreditált és engedéllyel rendelkező egyesületekkel és alapítványokkal. Tisztában vagyunk a közösségben betöltött fontos szerepükkel, amelyről bizonyságot tettek mind a világjárvány idején, mind most, amikor az egész emberiség számára nehéz időszakon megyünk keresztül. Számítunk a nem kormányzati szektorral való együttműködésre, amely rendelkezik a minőségi szociális szolgáltatások nyújtásához szükséges tapasztalattal és szakértelemmel, és szeretnénk biztosítani, hogy a helyi önkormányzat és a civil szféra együttesen segítsen ott, ahol szükség van rá”. 

 

A megbeszélésen tárgyaltak a helyi önkormányzat által a civileknek nyújtott támogatások kérdéséről is. A polgármesteri hivatal közleményében az olvasható, hogy a beérkezett igényléseket elbíráló bizottság összesen 140 ezer lej támogatást hagyott jóvá nyolc olyan egyesület és alapítvány számára, amelyek szociális ellátási egységeket működtetnek Nagyváradon, és amelyek a helyi önkormányzathoz folyamodtak támogatásért. A hivatal és a civilek közös célokat tűztek ki, melyek közül a legfontosabb az, hogy mozgósítani kell minden szükséges erőforrást a kiszolgáltatott emberek tisztességes és méltó életkörülményeinek biztosítása érdekében. Kiemelték továbbá a közösségünk számára nyújtott integrált és megfelelő szolgáltatások szükségességét, és ez a találkozó lehetőséget nyújtott a szociális ágazat állami és magánintézményei közötti együttműködés megerősítésére, a közös döntéshozatal megteremtésére a szociális szolgáltatások terén. A nem kormányzati szervezetek érdeklődéssel fogadták a DASO kezdeményezését, hogy jobban bevonják őket a közösségi tevékenységekbe, és pozitívan fogadták azt a lehetőséget, hogy közösen alakítsák ki elképzelésüket a minőségi szociális szolgáltatásoktól, áll a közleményben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában