Jóváhagyták

2022.04.14. 10:00

Bontás, majd építés: újabb tervek a területrendezési bizottság előtt

Fotó: Claudia Bonchis

BN-összeállítás

 

A nagyváradi területrendezési bizottság (CMUAT) múlt heti ülésén vizsgált tervek közül kettőt emel ki a polgármesteri hivatal közleménye. Az Intersting cég megkapta a jóváhagyást arra, hogy elkészítse a részletes városrendezési tervet egy új épületre a Stefan Zweig és a Mărășești utcák, valamint a Földművesek (Țăranilor) tere által közrezárt területen. Az elképzelés szerint az ottani épületeket lebontják és a helyükön egy 24 lakásból álló, négyszintes tömbházat építenek majd, melynek földszintjén kereskedelmi egységek fognak működni. A leendő építkezési terület déli része a Stefan Zweig utcával érintkezik, innen lehet majd autóval megközelíteni az új építményt, míg a Földművesek teréről és a Mărășești utca irányából gyalogosan lehet majd eljutni a leendő kereskedelmi egységekhez.

A Vexa Shoes Internațional a Nyárfa (I. L. Caragiale) utca 11. szám alatt akar négyszintes épületet emelni, melyben huszonnégy lakás, a földszinten pedig kereskedelmi egységek lesznek, továbbá 26 parkolóhelyet is kialakítanak ott. A helyszínen jelenleg még álló három épületet lebontják. Mivel belvárosi beruházásról van szó, a terv még meg kell kapja a Bihar Megyei Kulturális Igazgatóság jóváhagyását is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában