Küldöttgyűlés

2022.04.14. 16:30

Beszámolt a micskei RMDSZ

Április 11-én, Micskén is megszervezésre került a körzeti RMDSZ beszámoló és küldöttjelölő közgyűlése. Mint házigazda Diós Emőke alpolgármester, körzeti elnök köszöntötte a megjelenteket, majd ezután az alapszabályzatnak megfelelően Borsi Lóránt ügyvezető elnökhelyettesnek, küldöttgyűlési biztosnak adta át a szót, hogy az vezesse le a gyűlést. A kiírt napirendi pontoknak megfelelően a szervezet tevékenységi beszámolója következet az elmúlt évről, amiben részletesen kitértek az érdekvédelmi szervezet által végigvitt programokat. Az elmúlt évben a járványhelyzet ellenére sikerült megszervezni a Magyar Agrárminisztérium által támogatott falunapot, amit idén újból szeretnének megismételni. RMDSZ közbenjárásra úgy tavaly, mint idén sikerült anyagi támogatást juttatni a magyar történelmi egyházaknak, de ugyanakkor aszfaltozásra is sor fog kerülni a Boltsikátor utcában. 

Az érdekvédelmi szervezet segítséget nyújt továbbá az orosz hadifogságban volt édesapák utáni kárpótlás megigényelésében, de bevezették az 50. házassági évfordulósok köszöntését is. A beszámolót követően a közgyűlés egyöntetűen elfogadta a beszámolót, majd ugyanilyen egyöntetű véleményként Diós Emőkét, valamint póttagként Diós Melindát nevesítette a megyei küldöttgyűlésre. Zárásként Borsi Lóránt tartott politikai tájékoztatót, valamint a népszámlálás létfontosságát emelte ki a megjelenteknek. Már több mint három hete elkezdődött a romániai népszámlálás önkitöltési szakasza, amely egy hosszan tartó járványidőszak után, a határainkon kirobbant háború körülményei között is a legnagyobb horderejű, jövőnket leginkább meghatározó feladata közösségünknek – mondta a megyei elöljáró.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában