Háborús körülmények

2022.03.03. 10:30

Zajlik az adománygyűjtés az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsnál is

Forrás: neppart.eu

BN-összeállítás

 

Országos adománygyűjtést indított az Erdélyi Magyar Néppárt, az Erdélyi Magyar Szövetség részeként, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanáccsal közösen a háborús körülmények miatt nélkülözni kényszerülő Kárpátalja támogatása érdekében. Ennek keretében a párt Bihar megyei szervezete is kiveszi részét a gyűjtésből. „Arra kérjük a segíteni szándékozó magánszemélyeket, cégeket, hogy ki-ki lehetőségei szerint segítse a bajba jutott kárpátaljai testvéreinket tartós élelmiszerek (elsősorban konzervek), tisztító-, fertőtlenítő és tisztálkodószerek, valamint a csecsemőkorú gyermekek ellátásához szükséges termékek (tejpor, pelenka) felajánlásával! Ugyanakkor hasznos segítség a jó műszaki állapotban lévő áramfejlesztők, generátorok adományozása is. Egyúttal felhívjuk az adakozók figyelmét, hogy a szállítási nehézségek miatti tömeg- és térfogatkorlátok okán ruhaneműt nem veszünk át” – fogalmaznak közleményükben.

 

Bihar megyében három helyszínen fogadják az adományokat: Nagyváradon, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács központi honosítási irodájában, a Kálvin (Jean Calvin) utca 1. szám alatt, naponta 9–16 óra között (telefonszám: 0259/220-126); Margittán, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács helyi honosítási irodájában, az Eroilor utca 9. szám alatt, naponta 9–16 óra között (telefonszám: 0762-248-656); Érmihályfalván, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács helyi honosítási irodájában, a Köztársaság (Republicii) utca 40. szám alatt naponta 8.30–16.30 óra között (telefonszám: 0259/355-552; 0747-141-600). A Néppárt Bihar megyei szervezete az összegyűlt adományokat eljuttatja – a kárpátaljai magyar szervezetekkel egyeztetve – oda, ahol most a legnagyobb szükség van a felsoroltakra.

 

Nagy József Barna, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács partiumi régióelnöke szerkesztőségünknek elmondta, egyelőre nem foglalkoznak szálláshelyek előkészítésével, hiszen az adományokra jelenleg nagyobb szükség van, tekintve, hogy a legtöbben csak átutazóban járnak térségünkben. Hozzátette, fontosnak tartják a szervezettséget, a közös munkát a magyarországi és romániai segélyszervezetekkel, mivel ők értenek a legjobban ahhoz, hogy rendszerezzék, és a megfelelő helyre juttassák el a felajánlásokat. Arról értesült, hogy száz menekültet fogadtak be Biharkeresztesen, ide is igyekeznek majd segélyt küldeni. Mint megtudtuk, bár még csak néhány napja hirdették meg a gyűjtést, többen is jelentkeztek már csomagokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában