Bach-fesztivál

2022.03.25. 12:09

Koncert a siteri templomban

Közlemény

 

Bach Mindenkinek Fesztivál helyszíne lesz április 2-án, szombaton a siteri református templom. A 19 órától kezdődő koncerten közönség elé lép Szászvárosi Sándor (viola és gamba), valamint Tegyei Zoltán (csembaló). Felhangzanak Bach, Telemann és Vivaldi művei. A belépés ingyenes, a programváltoztatás jogát fenntartják.

Az előadókról

 

Szászvárosi Sándor a historikus előadói gyakorlat képviselőjeként elsősorban a 15–18. század változatos zenei stíluskorszakainak előadására koncentrálja a figyelmét. A Hungaroton Records gamba-szólistája, aki amellett, hogy rendszeresen koncertezik Ausztriában, Svájcban, Olaszországban, Portugáliában, Németországban vagy éppen Csehországban, maga is több régizenei együttes (köztük a Sonora Hungarica Consort és a Custos Consort régizene együttes és a Sebastian Consort) alapítója.

 

Tegyei Zoltán a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában kezdte meg csembaló tanulmányait Alföldy-Boruss Csilla növendékeként. 2012-ben szerezte meg BA csembalóművész diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Horváth Anikó és Ratkó Ágnes irányítása alatt. Ezt követően Bécsben folytatta tanulmányait, ahol 2015-ben diplomázott csembalóművész MA szakon Gordon Murray és Augusta Campagne osztályában. Rendszeresen koncertezik kamaraegyüttesek csembalistájaként, állandó meghívott művésze a Bécsi Bach-hét, az Ars Sacra, a Börzsönyi- és Gödi Barokk Napok, és az Óbudai Társaskör rendezvényeinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában