Előadás

2022.03.19. 20:13

Ki vagyok én? Irodalmi színház a váradi PKE-n

„Ki vagyok én? nem mondom meg; Ha megmondom: rám ismernek...” Apja neve? Petrovics István. Anyja neve? Hrúz Mária. Született? Kiskőrösön az Úr 1823-dik évének első napján. Miért akar színész lenni? „Közéjük állni és elmenni vélök, El, habár apámnak átka, Anyámnak könnyűi lesznek útitársam, Csak hogy szabad, csak hogy független legyek!”

Az előadás Rónai színész, alias Petőfi Sándor viszontagságait hivatott megjeleníteni 50 rövidke percben. Igaz történeteken alapuló, de az igazságtól elrugaszkodott formában megjelenített, vidám hangulatú, korhatár nélküli páros produkció. Összeállították és színpadra álmodták: Némethy Zsuzsa és Bilibók Attila színművészek.

A Partiumi Magyar Művelődési Céh szervezésében az előadásra március 20-án, vasárnap, 18 órai kezdettel kerül sor a Partiumi Keresztény Egyetem (Teleki utca, 27. szám) dísztermében. A belépés ingyenes. Adományokat szívesen fogadnak a szervezők. Az esemény támogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában