Szülőföldön magyarul

2022.03.04. 16:04

Elkezdik a támogatások kifizetését

Közlemény

 

Az OTP Bank Románia március 4-én fokozatosan elkezdi a Szülőföldön magyarul program részeként nyújtott támogatások kifizetését. Azok az igénylők, akik megkapják a pozitív elbírálásról szóló értesítőt, a levélben megadott dátumtól kezdődően vehetik fel a 302 lej oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatást. Az OTP Bank-fiókba csak akkor szükséges bemenni, ha új igénylőről van szó, vagy a levélben a személyes adatok frissítésére, illetve új szerződés aláírására vonatkozó felhívás szerepel. Ellenkező esetben a támogatás gyorsan, egyszerűen és ingyenesen felvehető bármelyik romániai bankautomatából. Az OTP Bank ATM-jeinél mindenkor díjmentes a készpénzfelvétel, míg más romániai bankok automatáinál havi két alkalommal lehet ingyenesen összeget felvenni. A 2020–2021-es tanévre szóló támogatás kifizetésének ütemezése a következő 7 hétben történik.

 

Az igénylők az RMPSZ (Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége) által küldött levélből értesülhetnek arról, hogy az ő esetükben pontosan milyen dátumon várható a támogatás jóváírása. Az OTP Bank munkatársai arra kérik a kedvezményezetteket, hogy csak akkor látogassanak el személyesen a bankfiókokba, ha erre külön felszólítást kaptak az értesítő levélben, vagy másképp nem áll módjukban átvenni a támogatást. A levélben, amelyből kiderül, hogy pontosan mikor utalják át az igénylőknek a támogatást, a bankszámlával kapcsolatos kérések is lehetnek. Amennyiben alá kell írni a szerződést és átvenni az OTP-bankkártyát, vagy újranyitni a zárolt számlát, akkor az ügyfeleknek be kell fáradniuk a legközelebbi OTP Bank-fiókba. Ha frissíteni kell a személyes adatokat, akkor ezt meg lehet tenni online vagy személyesen bármelyik OTP Bank-fiókban.

 

„Kérünk mindenkit, hogy figyelmesen olvassa el az értesítő levelet. Amennyiben bármilyen kérdés merül fel az igénylésekkel kapcsolatosan, kérjük, forduljanak irodánkhoz a 0266/244-450 telefonszámon, vagy weboldalunkon keresztül. A bankszámlaszámmal, bankkártyával kapcsolatos kérdésekre az OTP Bank munkatársai tudnak válaszolni” – fűzte hozzá Ady-Kovács-Ferenczi Noémi, a Szülőföldön magyarul program erdélyi koordinátora.

 

Az idén 134.205 támogatási igénylés érkezett be az RMPSZ-hez a Szülőföldön magyarul program keretében, ebből 129.229 oktatási-nevelési, 4325 pedig hallgatói támogatásra. Az igénylések közül 954 dosszié hiánypótlásra szorult, kiegészítésük lezárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában