Támogatott tartalom

2022.02.02. 11:31

Öt kulcs a tökéletes kiadó szoba kiválasztásához

Nem könnyű feladat olyan lakást találni, ahol otthonosan érzi magát azokkal az emberekkel, akikkel először él együtt. Összegyűjtöttünk öt pontot, amik segíteni fogják ebben.

1. Azonos érdeklődési kör

Bár a generációk közötti lakásmegosztás nagyszerű élmény, az igazság az, hogy a több bérlőnek kiadott ingatlanokat általában közeli korosztályok lakják, gyakorlatilag csak egy-két év különbséggel. Ezzel elkerülhetők a zajjal és a társadalmi különbségekkel kapcsolatos problémák.

 

2. Rend a káoszban

Amikor az emberek bérelhető szobáról beszélnek, mindig a rosszul karbantartott házakra gondolnak, ahol a fürdőszoba tisztasága kívánnivalót hagy maga után, és senki sem törődik a mosatlan edények halmával. Semmi sem áll távolabb az igazságtól. Bérléskor mindig kell lennie egy megállapodásnak arra vonatkozóan, hogy ki mit csinál a héten. Fontos, hogy érdeklődjön a feladatmegosztásról, és legyen gyanakvó, ha nincsenek egyértelmű szabályok.

 

3. Az ingyenélő

Sok olyan eset van, amikor az egyik bérlő barátja folyamatosan a házban tartózkodik, de fizetés nélkül. Vagy a ház egyik lakójának barátja vagy barátnője, aki minden éjjel ott alszik. Fontos megtudni, hogy a következő lakótársai örülnek-e annak, hogy a ház minden hétvégén egyfajta szállóvá válik. A közüzemi szolgáltatások, például a víz és az áram költségei az egekbe szökhetnek.

 

4. Arányos bérleti díj

Ha utolsóként érkezik egy társasházi lakásba, a legjobb szobákat általában az előző bérlők foglalják el. A legkisebb, legbelsőbb hálószoba, ahol a csövek zaja hallatszik, a többi privát szobához képest különbséget jelent, ezért teljesen normális, ha kevesebbet fizet érte. Ne engedje, hogy az egyenlőség nevében egy lyukba zárják be!

 

5. Első benyomás 

Képzelje el, hogy a kiadó szoba Budapest oldalon böngészik, talál egy lakást az egyetem vagy a munkahely közelében. Ezenkívül minden szükséges kényelmi szolgáltatás a közelben található, és megfelelő árú. Ne habozzon látogatást kérni, ugyanakkor bízzon az intuícióiban.

 

+1 Bérlés ügynökségtől

Sokan nem is gondolnak bele, hogy az ügynökség mennyi előnnyel jár. Megkérdeztük a Global Best Property Zrt-t, hogy ők hogyan viszonyulnak a szobabérléshez, és nagyon érdekes információkat szereztünk. A cég rengeteg tapasztalattal rendelkezik, mivel főleg Budapesten kínál ingatlant, és külön szakosodott a fiatalokra is. Ha megnézi az ügyfelek véleményét, akkor 99% elégedettséget talál, ami nagyon jó arány.

 

Az ügynökség mindig tökéletesen felszerelt és gépesített szobákat ad át, ugyanakkor a törött vagy elromlott gépekről is azonnal gondoskodik. Nem kell az előző bérlő miatt izgulnia, mert hibátlan állapotban kapja meg a szobát. A bérleti szerződés mindig érthető, alapos és később teljesítve lesz. A szerződés mellé számla is jár, ami azt jelenti, hogy lakhatási támogatást is kérhet. És ami a legjobb, hogy a lakótársai egy szűrő alapján kerülnek kiválasztásra, hogy biztosan passzoljanak. Így nemcsak lakótársakat, hanem barátokat is találhat! Miért menne máshova?

 

Fizetett hirdetés!

CH15167

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában