Pénzadomány

2022.02.08. 12:00

Közel nyolcezer lej értékű perselypénz gyűlt össze az imakilenced során

Fotó: EGCO

Ciucur Losonczi Antonius

 

„Láttuk az ő csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy imádjuk őt“ (Mt 2,2) mottóval 2022. január 16–24. között imakilenced zajlott Nagyváradon is a Krisztus-hívők egységéért. Idén kilenc napon keresztül minden este az imaalkalmak végén a Tabor Pünkösdista Közösség javára lehetett pénzadományokat felajánlani, mely gyülekezet szombatként 150 élelmiszercsomagot oszt szét a város szegényei között. A napokban a keresztény felekezetek képviselői (köztük Böcskei László római katolikus megyés püspök, Vincze Zoltán református lelkész, Mátyás Attila evangélikus-lutheránus tiszteletes és Kardos József unitárius lelkipásztor) a Tabor gyülekezet templomában gyűltek össze, ahol ünnepélyes keretek közt felnyitották a pénzadományokat tartalmazó fehér dobozt, és az összeszámolás után kiderült, hogy 7752 lej gyűlt össze.

 

A jelenlevők imádkoztak azokért, akik adakoztak, valamint az említett jótékonysági projekt kedvezményezettjeiért is, hogy segítse őket a Jóisten. Ugyanakkor egy sorshúzást is tartottak, melynek nyomán eldőlt, hogy 2023-ban a római katolikus egyházmegye javasolhatja azt, hogy az akkor összegyűjtendő pénzadományt milyen karitatív célra fordítsák majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában