Egyszál magunk

2022.02.16. 11:00

Könyv a közképviselet kezdeteiről

Illusztráció

Egyszál magunk címmel jelenik meg Nagy Béla legújabb kötete, melyben a romániai magyar érdekvédelmi szövetség Bihar megyei megalakulásának kezdeti időszakát foglalja össze a szervezet alapító elnökeként. 1989. december 22-én megdőlt a Ceauşescu házaspár neve által fémjelzett nacionál-kommunista diktatúra Romániában, ezzel kezdetét vette az ország legújabb kori történelmének új fejezete. Domokos Géza Bukarestben még aznap este bejelentette a Romániai Magyar Demokrata Szövetség megalakulását, amit december 23-án követett az érdekvédelmi szövetség Bihar megyei szervezetének – romantikus körülmények közepette történt – megalakítása. Nagy Béla könyve nem az RMDSZ Bihar megyei szervezetének monografikus keletkezéstörténetét kívánja az utókorra átörökíteni. Amint a szerző fogalmaz: „az alapítás, majd a kezdeti időszak eseményeinek részese voltam, úgy döntöttem, megírom azt, amit mindennek kapcsán megéltem, megtapasztaltam és amire emlékszem.”

A több kötetesre tervezett emlékirat első részét február 18-án, pénteken 18 órától mutatják be a Bunyitay Vince könyvtárban (Kanonok sor 11.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában