Új szupermarket

2022.02.16. 07:50

Engedélyezték a Lidl-beruházást Váradon

Lidl-szupermarket épül Nagyváradon a Tineretului lakónegyedben egy jelenleg még beépítetlen területen.

ERDON-összeállítás

 

A nagyváradi területrendezési bizottság (CMUAT) múlt heti ülésén jóváhagyta egy Lidl üzlet építését egy jelenleg beépítetlen telken a Tineretului lakónegyedben. "Egy szupermarket építése a Tineretului negyedben több mint üdvözlendő, tekintve, hogy egy új és fejlődő negyedről beszélünk. Valójában a környék lakói már évek óta kérik egy élelmiszerbolt építését. Most végre megvalósul a beruházás, az üzlet a Tineretului negyed bejáratánál lesz, mégpedig a Kolozsvári út és a Bacaloglu utca kereszteződésénél, közvetlenül a park közelében" – mondta a projekt kapcsán Arina Moș alpolgármester. A Lidl Romania elképzelése megkapta a főépítészi hivatal jóváhagyását, most következik a közvita és az övezeti városrendezési terv elkészítése, és miután ez meglesz, akkor fog a helyi tanács szavazni a tervről. Az elképzelések szerint maga az üzletcsarnok 1.411 négyzetméteren terül majd el, és 156 parkolóhelyet is kialakítanak ott.

 

 

Ingatlanfejlesztések

 

Ugyancsak a múlt heti CMUAT-ülésen tárgyalták a Cireșilor Panoramic cég előterjesztését is, mely húsz házból álló lakóparkot akar építeni a Cireșilor utcán egy jelenleg beépítetlen telken, néhány száz méterre a Bihari (Bihorului) úti kereszteződéstől. A bizottság elrendelte az övezeti városrendezési terv elkészítését. Radu Fortiș, Nagyvárad főépítésze a terv kapcsán elmondta, hogy a vizsgált terület részben mezőgazdasági, részben pedig alacsony építményekből álló városi terület, mely alkalmas ilyen típusú ingatlanberuházásra, ugyanakkor egy régészeti lelőhely is van beruházásra szánt telken, ezért szükség lesz a műemlékvédelmi bizottság jóváhagyására is. Az övezeti városrendezési terv elkészítése után kerül sor a közvitára, majd a tervet ismét be kell nyújtani jóváhagyásra a városrendezési bizottsághoz. A Timovladian Aqua Park cég egy még 2018-ban kidolgozott ingatlanfejlesztési projektjének módosítását kérte, és kapta meg a városrendezési bizottságtól. Eredetileg a cég egy két emeletes plusz manzárdos épület építésére kért engedélyt Grădina de fragi utca 5. szám alatti telken, időközben azonban elkészült a környék övezeti városrendezési terve, aminek hatására a fejlesztő kérte a terv módosítását úgy, hogy az eredetileg tervezett épületet kibővíthesse egy három emeletes szárnnyal, illetve lebonthasson egy létező építményt. Az épületben végül kilenc lakás lesz, a földszinten kereskedelmi egységek fognak működni, ugyanakkor tíz parkolóhelyet is kiépítenek. Az ingatlant a Grădina de fragi utcáról lehet majd megközelíteni.

Címkék#CMUAT#lidl

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában