Pénzbüntetések

2022.02.23. 17:00

Ellenőrizték a szelektív hulladékgyűjtést

A Nagyváradi Városháza február 14–18. között folytatta a szelektív hulladékgyűjtés ellenőrzését. Ezúttal a következő utcák házainál zajlottak ellenőrzések: Pál (I.H. Rădulescu), I.C. Brătianu, Lakatos (General Berthelot), Péter (Petru Rareș), Városliget (Andrei Mureșanu), Kereszt (Parcului), Görbe (Ilie Cristea), Csengery Antal (B.Şt. Delavrancea), Heltai (Dorobanților), Schiff Ernő, Körös (Tudor Vladimirescu), Sulyok István, Kápolna tér (Piața Rahovei), Dudek (Duiliu Zamfirescu), Bem (Tuberozelor). Az ellenőrzéseket egy vegyes munkacsoport végzi, amely az önkormányzat alkalmazottaiból, a RER Vest és az Eco Bihor alkalmazottaiból, helyi rendőrökből áll. 

 

Az újrahasznosítható hulladék ellenőrzése során 569 háztartás szemetét ellenőrizték, a 236 kihelyezett kukák mindegyikében helyesen különítették el a szemetet. A lebomló hulladék esetében 272 felhasználót ellenőriztek a Körös, Sulyok István, Kápolna tér, Dudek utcákban, közülük 57 felhasználó helyezte ki elszállítás végett a kukákat, 22 esetben nem megfelelően szelektálták a szemetet. A helyi rendőrség a nem megfelelő hulladékgyűjtés miatt nyolc figyelmeztetést és négy büntetést szabott ki, utóbbi elérte az 1200 lejt.

 

A RER Vest által szórólap formájában is szétosztott hulladékgyűjtési útmutató elektronikusan is böngészhető a rervest.ro honlapon keresztül. A hulladékgyűjtést érintő további információkért a RER Vest vállalat diszpécserszolgálata hívható a következő telefonszámokon keresztül: hétfőtől péntekig 7–19 óra között – 0374/885-693; hétfőtől vasárnapig 19–7 óra között – 0259/433-195; szombaton és vasárnap 7–19 óra között – 0259/433-195.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában