Filmajánló

2022.02.10. 16:09

Bihar megyében is vetítik az Elk*rtuk című filmet

Az Elk*rtuk című nagyjátékfilmet – amely a tavalyi év legnézettebb magyar filmje lett – pénteken, 17.50 órától Nagyváradon is megtekinthetik az érdeklődők a Cinema Palace moziban (Lotus Center bevásárlóközpont, Fürdői/Nufărului út 30. szám).

Az Elk*rtuk (A hazugság ára) című film a Vándormozi és a Taylor Projects forgalmazásában érkezett Erdélybe, amelynek köszönhetően a határon túl élő magyarok a magyarországi televíziós bemutató előtt láthatják. A mozisikert 2022. február 11-től vetítik a romániai mozikban magyar nyelven és román felirattal.

 

A vándormozi segítségével nemcsak a nagy mozikban vetítik, hanem elérkezik olyan kisebb településekre is, ahol nincs folyamatosan működő mozi. A Bihar megyei vidéki helyszínek között lesz Nagyszalonta, Székelyhíd, Margitta, Érmihályfalva, de ezeken a településeken még nincs rögzített időpont. Hamarosan visszatérünk a vidéki vetítés időpontjaival.

Az Elk*rtuk 2021-ben bemutatott magyar politikai krimi-filmdráma, amely 2006 őszének magyarországi eseményeit fikciós történetbe dolgozza fel. Az őszödi beszéd kiszivárogtatása utáni eseményeket feldolgozó történet producere Kálomista Gábor és egyik főszereplője a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház művésze, Bokor Barna. Partnerei többek között Bánovits Vivianne, Mózes András, Gubás Gabi, Bede-Fazekas Szabolcs, Szőke Richárd, Trill Zsolt és Csőre Gábor.

„Erdélyben ki vagyunk éhezve a magyar filmekre. Gyerekkoromban nem nagyon láthattuk az éppen aktuális magyar filmeket, kimaradtunk a közös tartalomfogyasztásból. Most is bennem van ez az érzés, hogy ezt a lemaradást már nem pótolhatjuk. Persze, ma már a streaming szolgáltatókon elérhető filmeket a világ bármelyik pontján, szinte ugyanakkor megnézhetjük, és a mozifilmek is kisebb késéssel eljutnak Erdélybe. Nem mindegy azonban, hogy mikor? Legalábbis tőlem ezt kérdezték a leggyakrabban itthon az Elk*rtuk bemutatója óta.” – mesélte a történet politikai elemzőjét játszó erdélyi színész. Bokor Barna azt is elárulta, hogy ő maga is nagyon várja az erdélyi mozibemutatót. „Szeretném azt a filmet, amiben érintett vagyok, azokkal nézni, akikkel összetartozom. A sztori egyébként nem csupán a hatalomtechnikusokról szól, hanem egy olyan történet, amely nyelvi korlátok nélkül is érthető, hiszen a világon bárhol, bármikor megtörténhet.”

A történet szerint, amikor a fiatal, ambiciózus elemzőlány rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire. Nyomozásba kezdenek az MTV-nél gyakornokként dolgozó szerelmével, de a lány lebukik a főnöke előtt és a fiatalok egy nagy hatalmú kör célpontjává válnak. Miközben a beszéd kiszivárogtatásának hátterét, a tévészékház ostromát és a budapesti rendőrattakokat kutatja, nem csak a karrierje kerül veszélybe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában