Invesztíciók

2022.02.23. 16:00

Bankhitelt vett fel a megyei tanács

Ciucur Losonczi Antonius

 

Százmillió lejes, változó kamatozású kölcsönt vett fel a Bihar Megyei Tanács a befektetéseinek a finanszírozása céljából, a hitelszerződést február 18-án, múlt pénteken írták alá a Raiffeisen Bankkal. A futamidő 14 év, melyből 2 év a türelmi időszak és 12 év a tényleges visszafizetési periódus. 2022-ben 40 millió lejt hívnak le, 2023-ban pedig a maradék 60 millió lejt. „Ezen két év döntő fontosságú a megyei infrastruktúra fejlesztésének alapjául szolgáló projektek megvalósítása szempontjából. A felvett hitelt beruházásokba fektetjük, és biztosítjuk a kellő fedezetet addig, míg európai uniós pénzforrásokat tudunk szerezni. Ugyanakkor a kapott összeget a korábbi mandátumok idején elindított befektetések lezárására is költjük, ilyen például a sajátos nevelési igényű oktatás iskolai campusa, mely közel 18 millió euróba kerül, és eddig 6 millió lej értékben lett finanszírozva” – idézte a megyei tanács közleménye Călin Gal alelnököt.

 

Az említett invesztíciók közé sorolhatóak még a metropolisz-övezetbeli fugyivásárhelyi körgyűrű, illetve a Vásárhely és Kiskopács közti 767E jelű megyei út felújítása; a nagyürögdi és a biharszentandrási körgyűrűk; a váradi repülőtér korszerűsítése; a Nagyszalonta és Tenke közötti 795 jelű megyei út korszerűsítése; a Mezőbikács és Jánosda közti 797A jelű megyei út modernizálása; a Bél-Tenke-Váradles 792A jelű megyeiút-szakasz felújítása, valamint a Bihar Megyei Tudományos és Technológiai Park létesítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában