Könyvajándékozás

2022.01.27. 12:00

Könyvélmény február 14-re, és az év minden hónapjára

A nagyváradi Könyvmentők Egyesület mindig gondoskodik arról, hogy ne maradjunk olvasnivaló nélkül – nemcsak a téli hónapokra gondolnak, hanem az egész évre. Jelenleg két olvasási programra lehet jelentkezni. A részletekről Bota Krisztina, az egyesület vezetője tájékoztatott.

Törő Enikő

 

Február 14. több szempontból is különleges, ugyanis Bálint-nap, a szerelmesek napja, de a Könyvajándékozás Nemzetközi Napja (International Book Giving Day) is. Ez alkalomból a Könyvmentők Egyesülete meglepetéssel készült: 200 könyvet készítettek elő, melyeket ,,zöld”, vagyis újrahasznosított papírba csomagolnak, és egy kedves üzenettel adnak át a jelentkezőknek. A könyvcsomagokat február 10-ig lehet igényelni, egy csomag ára jelképesen 15 lejbe kerül, és az igénylő maximum öt darabot kérhet. A csomagokban magyar és külföldi szerzők művei is megtalálhatók lesznek. Az igénylési szándékot az egyesület hivatalos Facebook-oldalán (facebook.com/salvatoridecarti) lehet jelezni, vagy üzenetben a 0721-603-851-es telefonszámon. Az üzenetnek tartalmaznia kell a csomag átvevőjének nevét, és azt, hogy hány könyvet kér. A csomagokat február 16-án, szerdán 15–19 óra között lehet átvenni Nagyváradon, a Beöthy Ödön (Iuliu Maniu) utca 13. száma alatt. Amennyiben valakinek postázási igénye van, azt külön jelezze. 

Minden hónapra egy könyv 

 

Vége felé közeledik egy másik olvasási programra való jelentkezés, melynek lényege, hogy a könyvmentők egy 12 darab könyvből álló csomagot készítenek, minden hónapra egy könyvet ajánlanak, és minden könyv külön van csomagolva, így izgalmasabb a program. Az olvasók jelezhetik, hogy például szeretnének romantikus könyvet a csomagokba, vagy román nyelvű könyvet is; többnyire szépirodalmi könyvekből áll a csomag. A programban részt vevők rövid olvasónaplót is készíthetnek a salvatoriidecarti.ro honlapon a 12books fül alatt. Azok, akik mind a 12 hónapban szorgalmasan és lelkesen írják az olvasónaplót, rövid beszámolót, megkapják a ,,A legkitartóbb Olvasó” oklevelet és e mellé ajándékot is. Bota Krisztina elmondta, hogy a kedves üzenetek ezúttal sem maradnak el, és eddig csak pozitív viszszajelzéseket kaptak. Egy könyvcsomag 60 lejbe kerül, jelentkezni a fent említett módon lehet. Mivel a programra előkészített könyvek száma limitált, érdemes hamar „lecsapni” rájuk. A jelentkezési határidő február 5. 

 

Fotók: Vajna Emő Kamilla, Bota Krisztina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában