Tanügy

2022.01.19. 08:13

Jelenléti oktatással kezdődött az új félév

ERDON-összeállítás

 

Az új járványügyi szabályozások értelmében január 17-től a jelenléti oktatást a szabad kórházi ágyak számától tették függővé Romániában. Bihar megyében jelenleg e szabályozás jegyében minden diák előtt nyitva áll az iskolakapu, ugyanis a megyében a kórházi ágyak 28 százalékát foglalják el koronavírussal fertőzött betegek – derül ki a prefektúra közleményéből. Bihar megyében 492 ágy áll rendelkezésre koronavírusos betegek számára, ezen kívül 79 az intenzív terápiás osztályokon, a maximális kapacitás 739 kórházi ágy és 82 ágy az intenzív osztályon. Január 17-én Bihar megyében 208 koronavírusos beteget kezeltek kórházban, valamint 27 személy szorult intenzív terápiás ellátásra. A 235 beteg közül 13 személyt más megyéből szállítottak át – áll a közleményben. A szabályozás értelmében az iskolákban és óvodákban jelenléti oktatás folyhat, amennyiben a koronavírusos betegnek fenntartott kórházi ágyak kevesebb mint 75 százaléka foglalt. Az oktatás online zajlik, amennyiben az ágyak több mint 75 százaléka foglalt. Utóbbi esetben a tanintézmények csak akkor térhetnek vissza a jelenléti oktatáshoz, ha a foglalt ágyak aránya megyei szinten 70 százalék alá csökken. A kórházi ágyak foglaltságának arányát minden csütörtökön aktualizálják a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság honlapján (www.dspbihor.gov.ro). „Bihar megye egyike azon megyéknek, ahol a kórházigazgatók erőfeszítéseinek köszönhetően a legtöbb ágy áll rendelkezésre a koronavírusos betegek számára. Mindemellett, annak érdekében, hogy az iskolák nyitva maradhassanak a gyerekek előtt, arra kérem a Bihar megyeieket, hogy legyenek elővigyázatosak, és tartsák be az előírt egészségügyi szabályokat az új járványhullám közeledtével” – nyilatkozta Dumitru Țiplea prefektus. 

Címkék#oktatás
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában