Adóbefizetés

2022.01.14. 15:31

Január 13-tól fizethetők az adók

Fotó: Alexandru Nițescu

Pap István

 

Elkezdődött a 2022-es pénzügyi év a nagyváradi önkormányzatnál, ez azt is jelenti egyben, hogy január 13-tól kezdve a polgárok és a jogi személyek befizethetik az idei évre érvényes telek-, ingatlan- és gépjárműadóikat. A helyi adók és illetékek befizethetők a nagyváradi városháza ügyfélfogadó termében hétfőtől csütörtökig 8–18 óra között és péntekenként 8–15.30 óra között. Be lehet fizetni az adót továbbá a postahivatalokban és a CEC bank fiókintézményeiben vagy banki átutalással is. Az adóbefizetés elintézhető online a polgármesteri hivatal honlapján, a www.ghiseul.ro honlapon, vagy a MobilePay applikáción keresztül. 

 

Kedvezmény

 

A polgármesteri hivatal felhívja a figyelmet arra, hogy azok, akik március 31-ig befizetik az idei évre esedékes adójukat és illetéküket, kedvezményben részesülnek. Akik online fizetik be adójukat a fent megadott három internetes felület valamelyikén, azok nyolc százalékos adókedvezményben részesülnek, míg minden más adóbefizetési módozat után 4 százalékos adókedvezmény jár március 31-ig. Érdemes megjegyezni, hogy az adókedvezmény külön jár minden adótípusra, tehát ha például valakinek van autója és lakása is, és március 31-ig kifizeti a gépjárműadót, de nem fizeti ki az ingatlanadót, akkor is jár neki a gépjárműadó-kedvezmény. Azt is fontos hangsúlyozni, hogy a kedvezmény csak akkor jár, ha az adott adótípus teljes összegét kifizetik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában