Bábjáték

2022.01.18. 14:00

Három pingvin Noé bárkáján

Vasárnap délután öt órától az Árkádia bábszínházban mutatta be a nagyváradi Lilliput bábtársulat Ulrich Hub Nyolckor a bárkán című bábjátékát, Lélek Sándor Tibor rendezésében.

Pap István

 

A Nyolckor a bárkán kedves keresztény tanmese Istenről, jóságról, barátságról, szolidaritásról a gyermekek nyelvén elmesélve. A színpadon három pingvin története elevenedik meg a nagy özönvíz idejéből: Noé habókos követe, a fehér galamb meghív két pingvint Noé bárkájára, mit tehetnek hát egyebet a barátok, egyiküket titokban felcsempészik a hajóra, mert az mégsem járja, hogy hagyják elpusztulni, miközben ők megmenekülnek! A terv sikerül, és a kaland a hajón folytatódik, a pingvinek a maguk és a gyermekek naiv, de fogékony értelmi szintjén beszélgetnek Isten létéről, jelenlétéről, szigorúságáról, láthatóságáról és láthatatlanságáról, miközben a bajok korántsem értek véget a hajón, hiszen folyamatosan ki kell játszani a galamb amúgy nem túl szemfüles éberségét. A darab végén persze minden jóra fordul, és egy emlékeztetéssel zárul: az égen megjelenő szivárvány Isten szövetsége az emberrel, egyben ígéret is ara, hogy nem fogja többé elpusztítani a világot. A mintegy egyórás, dalokkal megtűzdelt előadásban a három pingvinbábot Stéfán Bodor Mária, Németi Emese és Hanyecz Debelka Róbert keltették életre, Lélek Sándor Tibor a galambot mozgatta, Daróczi István pedig Noé szerepét játszotta el, közreműködött Szentpéteri Lenke és Benczi Tekla. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában