Szelektív hulladékgyűjtés

2022.01.15. 14:00

Fémtárolók a hulladék gyűjtésére

A lakótársulások kérhetik a szelektív hulladékgyűjtéshez szükséges fémtárolók felszerelését.

Forrás: oradea.ro

Pap István

 

Azok a lakótársulások, amelyek a szelektív hulladék gyűjtésére fémtárolót szeretnének, igényelhetnek ilyet és ezek felszerelését, írja közleményében a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal. A tavaly a hivatal műszaki igazgatósága 200 fémtárolót és szintén 200 fémszekrényt szerzett be. Azok a lakótársulások, amelyek nem rendelkeznek még ilyen tárolóval, de szeretnének kapni, igénylésükkel forduljanak a városháza földszintjén lévő ügyfélfogadó irodához. A lepecsételt igénylést a lakótársulás elnökének vagy ügyvezetőjének az aláírásával kell ellátni. A fémtároló helyét a lakótársulás és a városháza képviselői közösen állapítják meg. A közlemény szerint tavaly 15 fémtárolót és 40 fémszekrényt helyeztek ki a városban. Ezekkel azt akarja elérni a város, hogy a guberálók ne férjenek hozzá a hulladékhoz, illetve, hogy ezáltal tisztább legyen a hulladékgyűjtő pontok környéke. A közlemény emlékeztet arra, hogy a polgármesteri hivatal az idén folytatja a szelektív hulladékgyűjtést a városban.

 

„Mindenkinek, aki igénybe veszi a köztisztasági szolgáltatásokat, legyen szó természetes személyekről, lakóközösségekről, gazdasági szereplőkről, közintézményekről, törvényi kötelességük, hogy a saját háztartásukban vagy a munkavégzésük során keletkezett hulladékot a szolgáltató által biztosított, külön megjelölt konténerekben elkülönítve előzetesen összegyűjtsék" – hívta fel a figyelmet Adina Popa, a műszaki osztály ügyvezető igazgatója. A szelektív hulladékgyűjtési útmutató megtalálható a RER Vest köztisztasági vállalat honlapján az alábbi linken: rervest.ro/utile/ghid-de-colectare; további információk a a vállalat diszpécserszolgálatánál kérhetők a 0374-885-693 telefonszámon hétfőtől péntekig 7–19 óra között, vagy a 0259/433-195 telefonszámon, a nap 24 órájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában