Magyar kultúra napja

2022.01.20. 17:00

ETV műsorajánló: Kultúrcsepp Pilinszkyvel

Pilinszky János verseivel ünnepli a magyar kultúra napját az Erdélyi Magyar Televízió Kultúrcsepp című műsora csütörtökön este 9 órától. A magyar kultúra napjához közeledve a magyarság szerte a világban megemlékezik a magyar kulturális értékekről. A kézirat tanúsága szerint, Kölcsey Ferenc 1823-ban január 22-én tisztázta le Csekén a Himnuszunk kéziratát. Ennek tiszteletére 1989 óta ünnepeljük a magyar kultúra napját, lehetőséget teremtve arra, hogy még nagyobb figyelmet szenteljünk hagyományainknak, értékeinknek, a nyelvünknek.

,,A nyelv titokzatos dolog. Nemcsak a beszéd, a szó közöl, többet mond olykor a szem, egy félbehagyott kézmozdulat.” – vallotta a XX. századi magyar líra egyik legjelentősebb képviselője, Pilinszky János. Az ő verseit hallgathatjuk, láthatjuk Kicsid Gizella színművész előadásában, a versekhez Horváth Zoltán orgonaművész Johann Sebastian Bach dallamait szólaltatja meg csütörtökön este 9 órától a Kultúrcseppben. A műsor Magyarország kolozsvári főkonzulátusának támogatásával jött létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában