Közlemény

2022.01.21. 07:32

Elhagyott autó a Milcovului utcán

BN-összeálltás

A Nagyváradi Helyi Rendőrség által végzett ellenőrzések keretében észleltek egy fekete színű, LCB – 701 rendszámú, Mercedes Benz márkájú elhagyott járművet, amelyet a Milcovului utca 34A szám alatt parkolt le a tulajdonos – közölte a nagyváradi önkormányzat. Az illetékesek jegyzőkönyvet készítettek, és felszólítást helyeztek el az autón, a 2002/421. számú törvény rendelkezéseivel összhangban. Amennyiben az autó tulajdonosa nem viszi el a járművet a helyszínről egy bizonyos határidőn belül, az illetékesek elszállítják azt az Academiei utcai telephelyre. További információk a helyi rendőrség Beöthy Ödön (Iuliu Maniu) utca 20. szám alatti székhelyén, vagy a 0359/412-551 telefonszámon kaphatók.

Az önkormányzat Facebook-oldalán megosztott közlemény vitát generált egyébként a hozzászóló lakosok között. Megszólalt egy utcabeli lakos, akinek elmondása szerint az autó, illetve a mellette lévő jármű már fél éve áll mozdulatlanul, így a lakótársulás bejelentést tett. Vannak azonban, akik megjegyzik, a fotón látható jármű egyáltalán nem olyannak tűnik, mintha fél éve nem használták volna, illetve azt is megemlítik, hogy egy magyarországi gépkocsiról van szó, így kérdéses (legalább is az önkormányzat nem szolgáltat magyarázatot), hogy erre is érvényes lehet-e ugyanaz a procedúra. Mindemellett az autótulajdonosok fórumain már többször boncolgatták azt a kérdést is, hogy bármilyen járműről is legyen szó, biztosan rendben van-e az, hogy az elszállítás után mindössze tíz nap után máris az önkormányzat lesz az új tulajdonos. A közleményben azt is megírják, hogy ha a tulajdonjog az önkormányzatra száll át, elárverezik a gépkocsit. A nagyváradi autótulajdonosok között vannak, akik arról spekulálnak, hogy a helyi rendőrség csak bejelentések esetén szállít el autókat, pedig nem egy leeresztett kerekű, látványosan megrongálódott gépkocsit lehet látni hosszú ideje a város bizonyos pontjain, például a Szilvás mellett lévő parkolóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában