Közlemény

2022.01.19. 09:03

A villany- és gázszámlákra figyel a prefektus

Illusztráció

BN-összeállítás

 

A kormánybiztosi hivatal közleménye szerint Dumitru Țiplea prefektus azt kérte a Bihar megyei önkormányzatoktól, a megyei főtanfelügyelőségtől és a közegészségügyi igazgatóságtól, hogy bizonyosodjanak meg afelől, hogy az iskolák, kórházak és bölcsődék valóban kedvezményezettjei a villanyáram és a természetes gázok árának felső határértéket szabó sürgősségi kormányrendeletnek, és benyújtották az ehhez szükséges dokumentációkat. Az intézkedés azt jelenti, hogy ezen szolgáltatások ára nem haladhatja meg a bruttó 1 lejt/kwh, illetve 0,37 lejt/kwh.

Ehhez kapcsolódó hír, miszerint a Bihar Megyei Tanács arról bocsátott ki közleményt, hogy a megyei önkormányzatnál és az alárendelt intézményekben ugyanannyi villanyszámlát fognak fizetni az idén, mint a tavaly. 2021 nyarán ugyanis az Ecoland Települések Közti Fejlesztési Egyesület az Electrica szolgáltatóval 2022 decemberéig szerződést kötött arról, hogy 95 bani/kwh áron kapják az áramot. Kivételt csupán a Bihar megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (DGASPC), valamint az inkluzív iskolák képeznek, melyek más forrásokat használnak a rezsitörlesztésre. 2021. novemberében a megyei tanács villanyszámlája 12.489,54 lej volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában