Ave Maria

2021.12.16. 13:00

Zenés adventi áhítat a PKE diákjaival

Karácsonyra hangoló, zenés adventi áhítat helyszíne volt kedd este a nagyvárad-újvárosi református templom, ahol a Partiumi Keresztény Egyetem kórusa, a magánének alapszak, valamint a zeneművészeti szak diákjai léptek fel.

János Piroska

 

A zenés áhítaton Puccini, Bach és Schubert művei, köztük az Ave Maria hangzott el, de a zeneszakos hallgatók egy hagyományos betlehemes játékot is előadtak, amelynek befejezéseként közös éneklés által a közönséget is bevonták. 

Igei szolgálattal Szomor Abigél egyetemi lelkész készült, aki a Biblia első sorait, Mózes első könyvének 1:1–2 verseit, valamint Jézus születésének Lukács evangéliuma szerinti történetét olvasta fel. „A karácsony nyelvének nagyon egyszerű igazságai vannak: az Isten jó, az Isten tiszta, fényesség, szeretet, és az ember otthona ez a fényesség, tisztaság, a szeretet – ide vágyik. Ezért a karácsony hazaérkezés Istenhez, Isten érkezése hozzád, hogy ott legyél vele, ott legyél benne, körülötte, hogy otthonná légy önmagadban. Az Isten Fia emberré lett, hogy az ember otthonra találjon Istenben” – fogalmazott a lelkipásztor, hozzátéve: talán nincs is más dolgunk a Földön, mint jászolt faragni az életünkből, jászolt faragni a lelkünkben a bizalmatlanság és a szeretetlenség hidegében. A lelkipásztor a száz éve született költő, Pilinszky János Imádságért című írását idézte, ami így kezdődik: „Add, Istenem, hogy a világ kisimuljon és elcsendesedjen bennem és mindenkiben.” Idén az istentisztelet perselyes gyűjtését a nagyváradi CSEI Bonitas Magyar Speciális Oktatási Központ gyermekei javára hirdették meg, az igehirdetés során továbbá elhangzott: idén is sikeres volt a decemberben meghirdetett Cipősdoboznyi Szeretet nevű akció, amelynek révén több mint hatvan cipődoboz telt meg különböző ajándékokkal a micskei szociális otthon gyermekei számára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában