Vitaakadémia

2021.12.23. 15:03

Vitázni tanították a fiatalokat

Ciucur Losonczi Antonius

 

A nagyváradi Bunyitay könyvtárban tartott díjkiosztó ünnepséggel ért véget kedden este a Collegium Varadinum Szakkollégium második alkalommal megszervezett vitaakadémiája. Tőtős Áron, a szakkollégium alapító-elnöke és Cefan Kinga menedzserasszisztens adták át az okleveleket és könyvjutalmakat annak a tizenkét fiatalnak, akik kitartottak a vitakörben. Idén egyébként sokkal többen jelentkeztek, mint tavaly (az Ady Endre Középiskolából, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumból, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumból, a Mihai Eminescu Főgimnáziumból, a Művészeti Líceumból és az Arany János Elméleti Líceumból), és az első helyen végzett Mesterhármas csapat részt vett az országos bajnokságon is, ahol a legjobb négy között végzett. 

 

A jelentkezőknek lehetőségük volt kipróbálni magukat éles vitahelyzetekben, és összemérni tudásukat más Bihar megyei középiskolás diákokkal. Fontosnak tartották ugyanakkor azt, hogy ne csak vitázni tanuljanak meg a résztvevők, hanem például logikusan gondolkodni, helyesen érvelni és hallgatóság előtt nyilvánosan, koherensen beszélni és felszólalni is. A szervezők munkáját Domján Katalin és Jakab Gábor tanárok, vitaoktatók segítették, illetve ők készítették fel a diákokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában