Védőoltás

2021.12.02. 17:06

Újabb élő vita a világjárványról

BN-összeállítás

Péntek délután újabb élő vitát rendez a nagyváradi önkormányzat „A COVID-19 és a védőoltás: előítéletek nélkül adagolt valóság” című tájékoztató kampány keretében. Az élő közvetítés követhető a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal Facebook-oldalán, és más online médiacsatornákon is.

December 3-án, pénteken 18 órai kezdettel Octavian Haragoș újságíró vendége lesz dr. Iulian Zaporojan, a nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórház fertőző betegségek specialistája és a váradi Florin Vasile, aki átesett a fertőzésen. A körülbelül ötven percig tartó beszélgetés címe: „Tapasztalataim a COVID-19-cel” lesz. Dr. Anca Hnatiuc epidemiológus írásban válaszol a polgárok kérdéseire a covid19@oradea.ro e-mail címen. Az érdeklődők már most is küldhetnek kérdéseket erre az e-mail címre, amely a tájékoztató kampány teljes időtartama alatt elérhető.

Válaszok hiteles forrásokból

A nagyváradi önkormányzat által támogatott tájékoztató kampány célja, hogy hiteles forrásokból jól megalapozott válaszokat nyújtson a polgároknak a világjárvánnyal és az oltási kampánnyal kapcsolatos aggodalmaikra. Ennek jegyében zajlanak le a beszélgetések a nagyváradi városházán december 3-án, 10-én és 17-én, péntekenként 18 órai kezdettel, mely beszélgetéseket élőben is közvetítenek online. Octavian Haragoș vendégei elismert egészségügyi szakemberek, a fertőzésen átesett páciensek, vallási közösségek vezetői, valamint első vonalbeli egészségügyi szakemberek, akik nap mint nap szembesülnek a kórházakban kialakult drámai helyzettel.

Az első beszélgetés témája

Az első beszélgetésre november 26-án, pénteken került sor. „Párbeszédben az orvosokkal” címmel dr. Gheorghe Carp, Hadrian Borcea és Ramona German orvosok nyílt és őszinte párbeszédet folytattak az est moderátorával. Válaszokat adtak az embereket ebben a nehéz időszakban foglalkoztató kérdésekre. Dr. Hadrian Borcea beszámolt a sürgősségi osztályon előforduló határhelyzetekről, a kritikus állapotba kerülő fertőzött fiatalokról. Dr. Ramona German válaszolt a gyermekek és a terhes nők oltásával kapcsolatosan felmerülő kérdésekre. Az orvos kiemelte, hogy nincs valós összefüggés a vakcina és a meddőség között, ezért a gyermekek és a terhes nők oltását szorgalmazta. Dr. Gheorghe Carp rámutatott arra, hogy az igazi veszélyforrás maga a vírus és semmi esetre sem az oltás, hozzátéve, hogy „a legnagyobb oltásellenesek be vannak oltva”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában