Találkozó

2021.12.16. 18:00

Rangos meghívottak a kiállításmegnyitókon

Az Euro Foto Art Nemzetközi Galéria 31 éves fennállása óta számos rangos meghívottal büszkélkedhet, kiállításmegnyitóin az elmúlt három évtizedben több nagykövet is részt vett. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, legutóbb Hiroshi Ueda japán nagykövet látogatott el a Körös-parti városba, ahol a fenn nevezett galériában nyitották meg a japán–román diplomáciai kapcsolat századik évfordulója alkalmából a Japán és romániai tájak és emberek címet viselő kiállítást. 

 

A pénteken megnyílt kiállítás alkalmat teremtett arra, hogy Florin Birta, Nagyvárad polgármestere, illetve Mihai Jurca városmenedzser, valamint a váradi Japán Kulturális Intézet tagjai találkozhassanak a Tóth István fotóművész által Nagyváradra meghívott japán nagykövettel. Nem ez az első alkalom, hogy nagykövet érkezett Nagyváradra a város kulturális nagyköveteként kétszer is kitüntetett fotóművész meghívására: júniusban Rahul Shrivastava indiai nagykövet tette tiszteletét a kalkuttai fotóművészek alkotásaiból összeállított kiállítás megnyitóján, amely tárlat később Románia parlamentjének épületében is megtekinthető volt. Huszonegy évvel ezelőtt, az indiai fotóművészek első nagyváradi kiállításának megnyitóján szintén részt vett az akkori nagykövet, Rajiv Dogra, ugyanezen év decemberében pedig Andries Venter Magyarország és Románia dél-afrikai nagykövete látogatott el a váradi galériába. Az ezt követő években Elard Escala perui nagykövet, Wang Tieshan kínai konzul, Yan Jianwu kínai kulturális attasé, Liu Zengwen kínai nagykövet tette tiszteletét a kiállításmegnyitókon, amely alkalmak lehetőséget teremtettek arra, hogy a világ különböző pontjáról érkező nagykövetek találkozhassanak a helyi és megyei hivatalosságokkal, valamint Bihar megyei vállalkozókkal és a kultúrában tevékenykedő személyekkel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában