Ajándék

2021.12.22. 16:00

Mesekönyvek a Rákóczi Szövetségtől

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

 

A Rákóczi Szövetség jóvoltából ezekben a napokban ajándék mesekönyvet kapnak azok az ovisok, akiket jövőre magyar előkészítő osztályba íratnak a szüleik. Hétfő délután a Holnaposok szoborcsoportnál a Szent László-óvoda gyerkőcei örülhettek a kiadványnak és egy-egy csokoládénak, melyeket Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettestől, a Rákóczi Szövetség Bihar megyei elnökétől és Tankó Zita szaktanfelügyelőtől vehettek át. „A Rákóczi Szövetség az elmúlt években a karácsony előtti időszakban megpróbált megszólítani minden egyes iskolába készülő gyermeket, illetve a szüleiket. Idén is elkészült tehát egy meséskönyv. Egy kicsit másképpen néz ki talán, mint eddig, közelebb áll az óvodás korosztályhoz. A kiadványt egy tábla csokoládé kíséretében minden egyes iskolába készülő óvodásnak szeretnénk átadni, ha lehet, még a decemberi hónap folyamán.  A könyv tartalmaz egy levelet is azzal a tizenkét ponttal, amit a szülőkhöz intéz minden esztendőben a Rákóczi Szövetség, amelyben azt indokoljuk, miért érdemes magyar oktatási intézményt választaniuk a szülőknek, amikor a gyermekeik jövőjéről gondoskodnak” – nyilatkozta szerkesztőségünknek Kéry Hajnal. Bihar megyében körülbelül 1100–1200 kisdiák szokta elkezdeni minden tanévben magyarul az iskolai tanulmányait. 

 

A Holnaposok szoborcsoportnál rendezett ünnepségen ráhangolódásként felléptek a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum Váradi Csillagok elnevezésű betlehemezői, akik hatodik éve hirdetik Jézus születésének örömhírét a Székely Kapuk–Zöld Kapuk Nemzetközi Öko-civilizációs Játékok keretében. A diákokat Benedek Ramóna, Harácsek Klementina és Varabecz Mónika tanárnők készítették fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában