Beruházás

2021.12.22. 06:48

Megújul a Sebes-Körös bal partja Várad központjában

Gyalogos közlekedésre teszik alkalmassá a Sebes-Körös bal partját Nagyváradon, a Szent László híd és a neológ zsinagóga közötti szakaszon – döntött keddi ülésén a helyi tanács.

Forrás: PMO

Pap István

 

A projektről Florin Birta, Várad polgármestere beszélt hétfői sajtótájékoztatóján. Mint mondta: „Nemrégiben hagytuk jóvá az Independenţei utcai mélygarázs feletti sétálótér műszaki-gazdasági mutatóit. A mutatókat eredetileg 2020-ban hagyták jóvá, de annak érdekében, hogy az árak megfeleljenek a jelenlegi értékeknek, megbíztuk a tervezőket azok aktualizálásával. Így a befektetés teljes értéke körülbelül 10,5 millió lej lesz. Legkésőbb január folyamán mind a parkoló feletti tér, mind a bal part tervezésére és kivitelezésére kiírják a közbeszerzési eljárást, és bízom abban, hogy 2022 végére a munkálatok be is fejeződnek.” A beruházás mintegy kiegészíti azokat a munkálatokat, amelyeket eddig már elvégeztek a Sebes-Körös bal partján. A fejlesztés a Szent László híd és a neológ zsinagóga közötti partszakaszon történik majd, melynek nyomán egy hosszú sétálóövezet jön létre Nagyvárad belvárosában. A Szent László híd déli hídfőjénél lesz egy lejáró a partra, de a sétány össze lesz kötve a híd alatt a Szent László és a Centenáriumi híd közötti parti sétánnyal is. A Szent László híd melletti lejáró szerkezeti elemét a Körösök Vízügyi Igazgatósága már korábban megépítette. A projekt keretében az utcai bútorzatot helyezik ki az említett partszakaszra, továbbá burkolólapokat helyeznek le a töltés támfalára és a mélygarázs falaira, a rámpára, a lépcsőkre és a gyalogos betonsétányra is, illetve kihelyezik a korlátokat. A beruházás értéke 10.547.155 lej áfa nélkül, és a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal nemzetközi finanszírozású menedzsmentigazgatósága fogja megvalósítani. A határozattervezetet egyhangúlag fogadta el a helyi tanács.

Forrás: PMO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában