Gaz Vest

2021.12.30. 11:00

Jönnek a kompenzált gázszámlák decemberre

Jó hír az új év közeledtével a Gaz Vest ügyfelei számára: a gázszolgáltató, amely novemberre hatalmas számlákat állított ki, decemberre már kompenzáltakat fog.

Forrás: pixabay.com

BN-összeállítás 

 

A novemberi hatalmas fűtésszámlák kibocsátása miatt kirobbant országos botrány nyomán a vállalat közölte, hogy azok, akik kifizették ezeket, kompenzált számlákat kapnak decemberre, mindamellett, hogy a Gaz Vest bejelentette működésének a felfüggesztését. Mint megírtuk, a vállalat november hónapra hatalmas számlákat állított ki, figyelmen kívül hagyva az áram- és gázárkorlátozásról szóló törvényt. Arad, Temes, Bihar, Szatmár és Gorj megyékben, ahol a Gaz Vest működik, a fogyasztók arra panaszkodtak, hogy a számlák 400–500 százalékkal nagyobbak lettek ugyanannyi fogyasztásért. A Gaz Vest azzal védekezett, hogy bár elfogadták a gázár felső határáról szóló törvényt, de nem fogadták el a végrehajtási szabályokat, tehát nincs rögzítve az, hogy a törvényt hogyan kell alkalmazni, és emiatt nem lehetett kompenzált számlákat kiállítani. Néhány héttel később a vállalat működésének ideiglenes felfüggesztését kérte az Országos Energiaszabályozó Hatóságtól (ANRE), a cég ügyfelei pedig nem tudták, hogy továbbra is részesülnek-e a számlakompenzációból, ha a Gaz Vest kivonul a piacról. Lesz kompenzáció Cristian Orz, a vállalat képviselője aradon.ro-nak nyilatkozva elmondta, hogy a tevékenység felfüggesztésére irányuló kérelem nem jelenti a tevékenység azonnali beszüntetését. 

 

A felfüggesztést először az ANRE kell jóváhagyja. Amíg ez a jóváhagyás meg nem érkezik, a Gaz Vest továbbra is földgázzal látja el a lakosságot, és a vállalat a decemberi gázfogyasztásról is számlát állít ki, amelyek már kompenzált lesz. „Várjuk az ANRE döntését. A határozat kézhezvételéig a Gaz Vest tiszteletben tartja szerződéses feltételeit, és továbbra is szállít földgázt valamennyi ügyfelének. A Gaz Vest a decemberben szállított földgázról is kiállítja a számlát, így azon ügyfelek számára, akik már kifizették a novemberi fogyasztásra vonatkozó számlájukat, a decemberi számlán rendezzük a novemberre érvényes árkompenzációt is” – fogalmazott Orz. Ez a nyilatkozat megnyugtathatja a cég több ezer Bihar megyei ügyfelét is. A Gaz Vest hivatalos honlapján a vállalat Bihar megyében Szentandráson, Érvasadon, Érkörtvélyesen, Tamásiban, Szalacson, Újpalotán és Madarászon van jelen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában