Kalendárium

2021.12.03. 12:02

Már kapható a 2022-es Bihari Napló-kalendárium!

00I-0IV Borito 2022.indd

Fotó: Craciunescu

A Bihari Napló 2022-es Kalendáriumának szerzői és szerkesztői lelkesedéssel és odaadással dolgoztak azért, hogy az érdeklődők ennek a kiadványnak az olvasásában is legalább olyan örömet leljenek, mint a korábbiak megjelenésekor.

A legújabb BN-kalendáriumban megemlékezünk a 360 éves Váradi Bibliáról, felelevenítjük az Ady Endre Elméleti Líceum 250 évre visszatekintő múltjának fontosabb mozzanatait, ugyanígy a Királyhágómelléki Református Egyházkerület száz évét.

Bemutatjuk továbbá Ötvös Béla (1888) egykori író és újságíró életét és munkásságát saját írásai, korabeli sajtóanyagok, valamint unokájának visszaemlékezései alapján. Feltárjuk a siteri, Árpád-kori templom titkait, illetve arról is "szót ejtünk", hogyan vált híressé a Delorean név.

A múltbéli izgalmak felidézése mellett térségünk jelenkorával is foglalkozunk: bemutatjuk Jakobovits Márta Ferenczy Noémi-díjas nagyváradi képzőművészt és munkásságát. Természetesen nem maradhatnak ki Fábián Tibor szellemi felüdülést kínáló olvasmányai, és a sport sem: három szerző tárgyalja a nagyváradi labdarúgás közelmúltját és jövőjét. A gondosan kiválogatott receptek szintén helyet kaptak a kiadványban, írunk érdekes és rendhagyó kézműves technikákról, továbbá lesz fejtörő, sudoku és viccözön is.

Olvasóink hétfőtől vehetik kézbe a 2022-es Kalendáriumot. Évkönyvünk ára 12 lej, és a következő helyszíneken lehet megvásárolni.

1. Nagyvárad és a megye azon bódéiban, ahol a Bihari Naplót is árusítják

2. A szerkesztőség (Dacia sugárút 34. szám) földszintjén lévő apróhirdetési osztálynál; a December 1 tér 2. szám alatti reklámirodánkban

3. Székelyhíd – Balog Emese (ajándékbolt)

4. Bihardiószeg – Bibor borászati szaküzlet (Livezilor 40.), Törő Gyula (Livezilor 156., papíráruüzlet)

5. Érmihályfalva – Tămăşdan Ibolya (Republicii utca, központbeli újságosbódé)

6. Nagyszántó – református lelkészi hivatal (Magyar u. 73. sz.)

7. Margitta – Kercsó Jutka (Republicii út 2.)

8. Nagyvárad – Illyés Gyula Könyvesbolt (Jean Calvin utca 2.), Dávid könyvüzlet (Városháza/Primăriei utca 4.), Libris Antica könyvüzlet (Aleea Gojdu 2. szám)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában